HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

I dag er det Pers fødselsdag, hurra, hurra, hurra… dannebrog

_KAS0199

Dagen i dag startede med at fejre Per ved morgenmaden. Jeg havde taget Dannebrogsflag med, og Thomas og jeg havde købt en gave til ham. Mens vi spiste, fortalte vi ham, at prognoserne så rigtig lovende ud for det nordvestlige Oklahoma. Så efter morgenmaden gik Per straks i krig med at rigge bilen til med ledninger og diverse invertere. Men Per vidste ikke, at vi tog fusen på ham. Der var mulighed for lidt vejr, men ikke noget særligt. Derfor havde Marc og Sharon arrangeret barbecue party for Per og inviteret en masse meteorologkolleger og chaservenner.

_KAS0181

Årets chaserøse (Suburban)

Ved middagstid satte vi kursen mod Norman, Oklahoma, for at hente vores udstyr hos Marc og Sharon. Den lange udrejse sad stadig i kroppen, og vi var alle tre tydeligt mærkede. Men det var skønt at komme af sted.

Ud på eftermiddagen ankom vi til Marc og Sharons hus. Planen var at rigge bilen til og først derefter fortælle Per, at vi ikke skulle chase, men til grillfest. Og det gjorde vi så. Vi var lidt spændt på hans reaktion, men han blev rørt snarere end vred. Så vi kørte faktisk hen og tjekkede ind på et Comfort Inn, pakkede ud og snuppede et bad.

_KAS0191

Marc

Bagefter kørte vi tilbage til Marc og Sharon, hvor der allerede var kommet en del mennesker. Marc havde fyret godt op under grillen, og der lå en overflod af burgere og pølser på grillen. Her fik vi virkelig lov til at folde os ud, for vi var kun sammen med ligesindende! Masser af chasere og meteorologer, forcastere fra SPC og sågar ham der driver siden Twisterdata, som vi dagligt bruger til at tjekke prognoser. Så det var en stor ære at få lov til at trykke hans hånd.

_KAS0192

Sharon og Gabe

Vi hyggede, nørdede, spiste og så fede videooptagelser. Og der blev da også tid til at synge fødselsdagssang for Per både på engelsk og dansk. Så hvis han ikke er tilfreds med dagens underholdning, vanker der!

_KAS0204

Le chef

En dejlig ting ved aftenen var også at høre gæsterne snakke om, hvordan strømningsmønstret over USA i løbet af næste uge forventes at skifte, således at tornadotørken formentlig får en ende. I lang tid har der blæst nordvestlige vinde over landet, hvilket har tømt Tornado Alley fuldstændig for fugt, der er benzinen til de kraftige tordenbyger. Nu vender bøtten, og vinden skifter til sydlige retninger, således at der bliver transporteret masser af fugt op over området fra Den Mexicanske Golf. Og der forventes gode tornadomuligheder omkring næste weekend, så vi glæder os.

Ellers er der ikke så forfærdelig meget andet at berette. Vi har snart fået alt udstyret op at køre, og er så småt ved at falde på plads herovre.

Det var stort set dagens tekst. I morgen er der dømt afslapning, Waffle House med æg og bacon, hash browns og pandekager. Yummie! Og med lidt held får vi lov til at besøge SPC. Vi må se.

Dagens rute var på 307 km

[map style=”width: auto; height:500px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/track.kml”]

Vi snakkes
Kai-Asle

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

Billede fra flyveturen:
kas

Related Images:

4 replies
 1. Lone Brodersen
  Lone Brodersen siger:

  Tillykke til Per :)…..og så lyder det til, at hvis i fortsætter i den madstil der, så kommer i noget rundere hjem Kai-Asle ;)…..

  Svar
 2. Vagn L. Nielsen
  Vagn L. Nielsen siger:

  Tillykke til dig Per….Sender de bedste hilsener og ønsker om at himlen må falde ned om ørene på jer…

  Svar
 3. Morten S. Mølgaard
  Morten S. Mølgaard siger:

  Tillykke med fødselsdagen, Per! Det var sjovt at læse om, hvordan gutterne lavede lidt fis med dig. Jeg håber selvfølgelig, at den store gave kommer snart i form af vildt konvektivt vejr, som det tyder på. Hvor var det heldigt, at I ikke tog derover for 14 dage siden, så havde turen måske ikke budt på noget af betydning. Jeg sender også mine bedste hilsner til Jer andre!
  Mange hilsner
  Morten

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.