• Dagens chauffør: Kai-Asle
  • Target area: Texas Panhandle
  • Setup: Dryline magic

I dag fik vi oplevet flot skystruktur og vanvittigt flotte lyn, og så var vi meget tæt på en “stor og ekstremt farlig tornado”.

Fra Liberal satte vi kursen mod Canadian i Texas, hvor vi sidste år så en flot EF4-tornado.

Byen lå godt an i forhold til den forventede udvikling af superceller på drylinen. I Canadian var det varmt og meget fugtigt. 29 grader og en dugpunktstemperatur på 22. Det er ekstremt højt!

Efter at have spist frokost kørte vi lidt uden for byen og afventede.

Kort tid efter skød det første tårn i vejret længere mod syd. Da det begyndte at se sundt ud, susede vi af sted derned.

_KAS7551

Vi fangede bygen ved Hedley. Den så meget sund ud og havde en flot struktur.

_KAS7554

Her blev vi et stykke tid, mens vi kæmpede med manglende internetdækning. Bygen skiftede hele tiden karakter, men blev aldrig rigtig til noget vildt.

_KAS7560 _KAS7570 _KAS7576 _KAS7581

Længere mod sydvest poppede flere byger op, og de så langt mere lovende ud. Men vi havde været det helt rigtige sted, hvis den havde lavet noget.

Vi ræsede videre mod Turkey længere nede i Texas.

_KAS7593

Det lod til, at samtlige chasere i hele verden havde fået samme ide, for hold nu op, hvor var der mange af dem.

Det gjaldt om at holde tungen lige i munden, for folk sprang ud af bilerne, bremsede pludseligt eller drejede rundt uden at blinke. Og så var alle de gode steder taget.

Derfor valgte vi at køre lidt væk fra cirkusset, og her fik vi set flot skyformation.

_KAS7640 _KAS7641 _KAS7661

Vi fulgte cellen i lang tid. Da den begyndte at dø lidt, nappede vi nogle nye lovende celler lidt længere sydpå.

Her så vi en flot roterende supercelle, der på et tidspunkt lignede en ufo.

_KAS7628 _KAS7631

Det var ved at være sidst på dagen, og hvis vi skulle se en tornado, var det nu. Vi var det helt rigtige sted i ‘hooket’, og der var rotation i bygen. Men ak, der skete ikke rigtig noget. Man har et tornadovindue mellem 19 og 21, hvor lowleveljetten kommer ind og giver bygerne et ekstra spind.

_KAS7665

Den producerede desværre ikke noget, så vi begyndte så småt at overveje at smide håndklædet i ringen. Mens vi gjorde det, fik cellen fornyet intensitet og drev lige ind over os. Nu begyndte et sandt bormbardement af voldsomme CG’ere (cloud to ground). Og navnlig ét stort lyn slog ned lige foran os.

Efter den overraskende finale valgte vi at sætte kursen mod Altus i Oklahoma for at komme i stilling til næste dag.

Mens vi kørte hjemad, befandt vi os inde i det, der blev et meget udtalt hook. Og så blev bygen tornadowarned og rummede nu hagl på over 10 cm! Typisk. Nu havde vi ventet hele dagen, og så sker det efter mørkets frembrud.

Vi stoppede flere gange og spejdede ligesom mange andre chasere. Og så kom den, tornadorapporten: “A large and extremely dangerous tornado has been reported…” tæt på os. Men det var mørkt, og den var skjult i regnen, så vi valgte at køre væk.

Da vi kom til Altus ved halvettiden om natten, blev vi mødt af et voldsomt tordenvejr. Helt forrygende. Selv om natten var det 23 grader og med en meget høj luftfugtighed.

_KAS7667_2

_KAS7668_2

Videoredigering med mere betød, at vi først kom i seng ved femtiden om morgenen. Puha!

Og det er langtfra slut endnu.

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/gps/23.05.16.kml”]

Related Images: