, Vildt vejr på vej til det sydvestlige Oklahoma i dag!

I dele af Tornado Alley er der lagt i oven til et setup, der for årstiden er rimelig potent.

På forsiden af et dybt lavtryk over New Mexico strømmer varm og fugtig luft op over det centrale USA. Samtidig bevæger en mid-level jet på 65-75 knob sig ind over området, samt en low-level jet på 35 knob. Det sammen med steep lapse rate(hurtig aftagende temperaturer med højden) giver gode betingelser for superceller med store hagl og mulighed for relativt kraftige tornadoer. Navnlig området fra Abilene, Texas, til Lawton, Oklahoma, er udsat. Senere i aften amerikansk tid bevæger uvejret sig ind over Dallas og Oklahoma City.

Længst mod syd i det område er chancen for isolerede superceller størst. Længere nordpå forventes supercellerne hurtigt at lægge sig på linje. Her er det især kraftige faldvinde, der udgør den største fare.

SPC har foreløbigt udsendt et slight risk med 10% risiko for tornadoer og 30% risiko for store hagl.

Hvis du har lyst til at følge med, når det går løs(ca. kl. 22 dansk tid), kan du gå ind under Videostreaming i menuen øverst på forsiden. Her finder du links til de forskellige sider, hvor man kan følge chaserne live og se deres videostream. Under Aktuelt Vejr i menuen foroven kan du også se radarbilleder og satellitfotos. Selvom det er uden for sæsonen, er der stadig lokale stormchasere, der tager på chase.

God fornøjelse!
Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.