, Stormchase 2012 – Dag 2

NICE STORM

Dagen i dag bød på en del venten, der hen under aften blev belønnet med en imponerende supercelle.

Vi kørte fra Dalles ved 11-tiden og kørte først hen i Wallmart for at købe drikkevarer og walkietalkier. Dernæst satte vi kursen mod det vestlige Texas, hvor der var mulighed for isolerede byger.

Bagende varmt, men lækkert!

100 km vest for Dallas nåede vi drylinen, der adskiller tør luft med fugtig luft, hvor man kan opleve isolerede tordenbyger. Vi holdt ind ved en rasteplads, hvor der var gratis trådløst internet. Det var derfor, vi kunne streame lidt derfra, for vi har stadig ikke fået vores mobile internet aktiveret. Vi har isenkram liggende hos Marc og Sharon i Norman. som vi skal hente i morgen. Så skulle der være mulighed for internet i begge biler og videostream.

Ventetiden på rasteplads blev lang. Temperaturen lå på 36 grader, og luftfugtigheden var høj, så der blev drukket masser af væske, mens vi tjekkede prognoserne.

Da vi nåede et godt stykke ud på eftermiddagen, blev der dannet flere byger syd for os. Vi besluttede at chase dem og satte kursen sydpå.

Bilerne er knap så tørstige som tidligere, men tankene er til gen gæld mindre

Da vi nåede ned til Brownwood, blev vi mødt flotte skyformationer, et vældigt haglgardin og masser af lyn. Vi satte først kursen lidt nordpå, da bygerne så ud til at bevæge sig nordpå. Men de viste sig at rykke mere mod nordøst, så vi besluttede at køre lidt tilbage og vælge en ved mod nordøst for at være foran bygerne. Det indebar også, at vi kom faretruende tæt på haglene. Men vi nåede forbi og kunne nu hele tiden ligge lidt foran bygerne, stå ud, filme, tage billeder og køre lidt foran igen.

Navnlig en sky var ualmindelig flot og speciel. Man kunne med det blotte øje se den skyde op i atmosfæren. Og den slog nærmest krølle på sig selv i form af hvirvler, der blev suget op i skyen. Utrolig flot.

Vi trak stillede og roligt nordpå foran bygen, indtil der ikke var mere krudt i den. Men nu var der dannet nye byger mod nordvest. Den retning, vi skulle i. Så vi drønede af sted mod den.

Da vi nåede op til dem, stillede jeg stativet op og fik et par lynfotos i kassen. Mens vi stod der, blev vi vidner til et sandt drama. En bil kom ræsende af sted med fordøren åben. En kvinde sad med benene ude af bilen og råbte, Pludselig sprang hun ud og løb ind over marken. Bilen vendte om og kørte hen til os. En mor spurgte os, om vi havde set hendes datter. Vi fortalte, at vi havde set hende løbe inde på marken. Moren takkede og kørte.

Da bygen efterhånden trak videre syd for os, besluttede vi at stoppe og kørte mod vores andet hjem Abilene, hvor vi har overnattet rigtig mange gange.

Her tjekkede vi lynhurtigt ind og gik dernæst over på Chili’s. Vi bestilte margarittaer og store øl, for vi skulle jo ikke køre hjem. Denne gang tog jeg ikke buffalo boneless chickenwings, men spareribs, der også smager forrygende.

Efter maden gik vi lettere opstemt tilbage til motellet, hvor vi rundede dagen af med en whisky og en øl.

Og nu sidder jeg så (som sædvanligt) og kæmper med trætheden for at skrive bloggen og lægge billeder op. Det er hårdt at være chaser!

I morgen sætter vi kursen nordpå til Marc og Sharon for at sige hej og hente vores ting. Der er slight risk i området.

Ellers funger det rigtig godt med fire personer og to biler. Og Danny er faldt godt til i gruppen.

Nu skal jeg lige bruge en time til at ordne billeder, og så kan jeg forhåbentlig komme i seng ved totiden.

Vi snakkes
Kai-Asle

Her kan I se dagens rute. I skal zoome ind på USA.

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/gps/dag2.kml”]

 

Related Images:

2 replies
 1. Claus R. B. Nielsen
  Claus R. B. Nielsen siger:

  Hej, Kai-Asle

  Godt at høre, at der har været noget at se på for jer allerede i løbet af de første par dage! Tak for de flotte billeder du har lagt ud her på siden 🙂 – jeg glæder mig til at følge med på resten af jeres tur.

  Mange hilsener

  Claus.

  Svar
 2. Uffe
  Uffe siger:

  Flotte billeder, håber resten af turen bliver ligeså begivenhedsrig. Men vi forventer selvfølgelig at se nogle tornadoer og live feed fra samme 🙂

  Mvh
  uffe

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.