Som overskriften antyder, lykkedes det os i dag at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Selvom der ikke var nær så meget instabilitet at arbejde med som i går, fik vi da oplevet lidt vildt vejr.

Da vi forlod Abilene ved middagstid, satte vi kursen mod Texarkana, hvor en af modellerne havde flere kraftige byger i løbet af eftermiddagen og aftenen. Der var fem timers kørsel dertil, så vi checkede ud kl. 11 og kørte af sted.

Et par timer senere ændrede modellerne udsigten, således at de bedste byger skulle dannes omkring Waco et godt stykke syd for Dallas. Samtidig ringede Marc fra Warmsector og sagde, at de bedste muligheder var lige netop i det område, så der var ikke så meget at rafle om. Vi skulle derned.

KAS_0435

Begyndende konvektion

Derfor drejede vi sydpå lige før Dallas. Da vi var nået et godt stykke dernedad, begyndte de første byger at poppe. Vi holdt ind på en rasteplads for at tage bestik af situationen og spise frokost.

KAS_0436

Bygen vokser

Vi stod et pænt stykke tid og holdt øje med de celler, der blev dannet syd og vest for os. Så snart flere af dem begyndte at se lovende ud, døde de lidt. Men længere mod syd, poppede der nogle nye, endnu bedre byger op, så vi susede videre forbi Waco mod Temple.

KAS_0438

Her ville vi gerne tættere på bygerne, men måtte kæmpe med få og elendige grusveje, der bugtede sig gennem landskabet. Bygerne henholdvis tiltog og aftog i styrke, og det var ekstremt svært at finde ud af, hvilken en man skulle satse på.

KAS_0440

Til sidst valgte vi nogle celler lidt længere mod nordvest. Og gudskelov for det. For vi fik set og hørt noget godt vejr, og Vagn prøvede at corepunche en pænt hidsig celle, som vi vidste ikke indeholdt nogen rotation eller kæmpehagl. Det blev dog til hagl på et par centimeter.

KAS_0445

KAS_0448

Flotte mammatusskyer

KAS_0452

Nice updraft

KAS_0460

Nice structure

Vi flyttede os hele tiden rundt, men stoppede til sidst for at nyde de døende celler og den nedadgående sol. Himlen var umanerlig smuk.

KAS_0443

Tordenbyger mod nordøst

KAS_0469

Lille inflow hale

Da showet var forbi, kørte vi nordpå mod Dallas, hvor vi tjekkede ind på det sædvanlige Days Inn nær lufthavnen. Her blev det til en gang æg og bacon og pandekager på Denny’s omkring midnatstid.

KAS_0472

Mammatusskyer i solnedgasng

I morgen går færden retur til The Panhandle og byen Amarillo, hvor Big Texan ligger. Vi må se, om vi stopper der. Vi skal nemlig køre os i position til onsdagens setup, men skal muligvis helt op i det nordlige Kansas. Det vil morgendagens prognoser vise. Så i morgen er ren transportdag.

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/21.04.14.kml”]

I øvrigt ser prognoserne for fredag, lørdag, søndag og mandag pænt lovende ud, så vi er fortrøstningsfulde.

Nu er der dømt sengetid!

Hilsen

Kai-Asle

 

 

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.