Jeg havde svoret, at jeg ikke ville skrive blog, når vi ikke chasede. Men jeg synes lige, jeg vil gøre opmærksom på, at vi chaser i morgen.

Vi er kørt frea Dallas til Amarillo i Texas Panhandle, hvor vi selvfølgelig nappede en stor bøf på Big Texan, der kendt for sin to kilo store bøf.
Her fik jeg nok en af de bedste bøffer, jeg nogensinde har smagt. Og så skyllet ned med et par glas Whisky Barrell Stout fra deres eget mikrobryggeri. Mums!

Nå, vejret. Et lavtryk fra vest trækker ind over Nebraska. Det giver tilstrømning af sydlige varme vinde og god cape på op til 2000 j/kg. Desværre kommer der ikke så meget fugt som ønsket, hvilket gør, at supercellerne bliver highbased i stedet for surfacebased. Det betyder, at tornadochancerne er forholdsvis små. Men der skal nok komme flotte superceller med meget store hagl og kraftige vindstød, formentlig i det vestligste Oklahoma og videre nordpå til Kansas. Tornadochancerne er størst i Nebraska, men der bliver for langt at køre op. Vi satser på nogle flotte motherships ude over prærien.

day2probotlk_1730_any

Vi ligger lige vest for det skraverede område, hvor chancerne i øjetblikket er størst

Her er en udsigt fra vejrtjenesten i Norman, Oklahoma. Stemmen tilhører min gode ven Marc Austin:

[youtube id=”kvanrQ9TS38″ align=”center” mode=”normal” aspect_ratio=”16:9″ maxwidth=”800″]

Men der er sikkert mange chasere på vejene i morgen.

stormchasere

Og så venter vi på det formentlig helt store brag i weekenden, hvor der ifølge modellerne vil vøre masser af fugt og energi til rådighed i atmosfæren.

day48prob2

Nu skal jeg have nogle timer på øjet, så jeg er klar til en formentlig travl dag i morgen.

I dag har vi kørt 572 km

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/22.04.14.kml”]

 

 

IMG_4560 IMG_4558

Vi snakkes!
Kai-Asle

Related Images:

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.