, Stormchase 2008 – Dag 6

Dagens chauffør: Thomas
Target area: Arkansas
Afstand: 500 km
Dagens tema: Ventetid, straight line winds

Vejr: Først sol, så torden, regn og hagl
Menu: McD’s, Wendy’s, Burger King

Dagen i dag begyndte med en hurtig gang morgenmad på McD’s, så optankning og vask af forrude samt påføring af det vandafvisende Rain X.

Stemningen var en smule mere anspændt end normalt, og syvsoverne fik et ekstra los bagi. I dag gjaldt det om at være på stikkerne, da der var lagt i ovnen til meget voldsomt uvejr.

Atmosfæren var proppet med fugt og høje capeværdier. Et øvre lavtryk fra Rocky Mountains skulle sørge for at give luften det fornødne løft til at udløse uvejrene.


At det var fugtigt, gik op for os, da vi pakkede bilen. Sveden drev af os i smeltende 27 grader med dugpunktstemperaturer på 22 grader.

Vi satte kursen mod Little Rock, Arkansas. Undervejs holdt vi ind for at tjekke de seneste data på internettet.

Mens det nervepirrende spil var i gang, så vi en meget lovende celle nord for os. Problemet var bare, at området er fyldt med bjerge og træer, så vi undlod at tage derop.

Vi holdt os i byen Hope, Arkansas, hvor det meste af dagen gik med at vente… og vente… og spise burgere.. og vente… og spise is… og tømme tankene… og vente… og tjekke data.. og drikke kaffe…

Da klokken blev cirka fem, besluttede vi at trække mod nordøst, da der ikke skete det helt vilde i vores område. Efter cirka 20 km stoppede vi og tjekkede data. Flere celler intensiveredes nordvest for os omkring McAlister i Oklahoma, men samtidig byggede der også noget bagpå mod sydvest, og vi blev enige om at trække vestover mod det vestligste Arkansas og det østligste Oklahoma i forventning om, at der ville blive dannet mere på den såkaldte dryline.

Bygerne blev mere og mere imponerende og havde imponerende ekkoer på Baron systemet.

Nord for byen Idabel oplevede vi et skoleeksempel på, hvordan den sydligste celle af tre celler på linjer, ’åd’ al energien, hvorefter de to nordligste celler gik i opløsning, mens den sydlige intensiveredes, da den havde fri adgang til næringen.

Nord for byen Broken Bow måtte vi vende om, da meget kraftige såkaldte straight line winds ramte os. Store grene blæste ned på vejen. Og pludselig begyndte luften bag os at rotere. Det kunne ikke gå stærkt nok med at komme væk.

Det viser følgende videosekvens.

Men i byen var der trafikprop, samtidig med at tornadosirenerne hylede løs. Det var lige til at få gåsehud af. ”Pyha, er det sådan, det er at chase,” udbrød Per.

Vi kunne alle mærke adrenalinen pumpe. Jo, det var chasing på højeste plan.

Faktisk læste vi her til aften, at der var en damagepath, altså et spor af ødelæggelser 100 meter længere fremme i forhold til, hvor vi var. Og man mener, det var en forholdsvis svag tornado.

Desværre var der andre steder kraftige tornadoer, der har kostet i alt 19 mennesker livet.

Ellers må jeg sige, at jeg er ovenud tilfreds med mit radarsystem, selvom jeg er sur på det danske toldvæsen over, at de lægger told på noget brugt isenkram fra USA til 2000 dkk. 800 ekstra måtte jeg slippe! Shame on you, Skat!

Men bortset fra det har jeg været i stand til samarbejde med Warmsector og har selv været i stand til at forudsige dele af vores kørsel, så systemet har virkelig gjort det, det blev købt til.

Vi kørte mod sydøst til Texarkana på grænsen mellem Texas og Arkansas. Derfra trak vi videre østpå til Magnolia på vej mod El Dorado. Men der blev vi overhalet af bygen. Og de seneste dages hektiske tempo kunne efterhånden mærkes. Derfor besluttede vi at droppe chasen og finde et sted at overnatte.

Alt i alt en okay dag, dog med en frustrerende lang ventetid, før det gik løs, og et særdeles dårligt område at chase i. Kan du huske det, Danny? Tyskland, 26. maj 2007. Arkansas minder en del om Tyskland, hvad landskab angår.

Jeg har ikke taget så mange billeder, da det har været meget diset i dag, men vi har videooptagelser, som vi vil forsøge at lægge ud. I morgen sker der intet, så der er dømt en hårdt tiltrængt hviledag..

Tirsdag går det atter løs i stort set samme område.

Klokken er fire om morgenen lokal tid, og jeg er fuldstændig smadret.


Godnat og sov godt.

Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.