Vi sidder i skrivende stund i Childress, Texas. Lørdagen, der ellers så så lovende ud, er svundet ind til et mindre slight setup. Problemet er navnlig den manglende fugt. Først sent lørdag eftermiddag, aften ankommer fugten, og så begynder det hele at falde i hak. Og rent faktisk er der mulighed for tornadoer efter mørkets frembrud, når low level jetten også ankommer, hvilket kan skabe en farlig situation.

lørdag_1730 hatched_1730_any

Søndagens setup afhænger meget af, hvordan det går om lørdagen, og hvor meget energi der er til rådighed. SPC har udsendt et moderate risk for området mellem Oklahoma, Texas, Arkansas og Louisiana. Det eneste problem ved det setup er det ekstremt dårlige terræn, der er kuperet og fyldt med træer, så det er svært at se noget og orientere sig. Her gælder det virkelig om at holde tungen lige i munden og finde de åbne områder, der trods alt er.

day3otlk_0730 day3prob_0730

Men der er mange usikkerhedsmomenter. Så vi må se, hvad der sker.

I øvrigt blev Childress hårdt ramt af meget store hagl den dag, vi lå nede i Lubbock. Indehaveren af Days Inn, hvor vi bor, viste os nogle borde, der stod udenfor under hagluvejret.

KAS_0752 KAS_0754 KAS_0756

Der skal noget til at lave så store huller. Hans bil blev skadet for flere tusinde kroner.

Af en eller anden grund viser den helt forkert afstand i dag. Vi har kun kørt 378 km.
[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/25.04.14.kml”]

Nå, vi ses.

Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.