De gange, jeg har chaset i USA, har jeg haft den store fornøjelse af at følges med fire farverige, festlige og fyrige amerikanere, der udgør chaseteamet Warmsector.

Warmsector består af fire amerikanske chasere fra Gainsville i det nordlige Florida. De tre søskende Paul, Sarah og Marc samt Sharon, der er gift med Marc.
Firkløveret har igennem de sidste seks år pløjet de amerikanske interstates tynde i deres jagt på tornadoer. I starten holdt de sig på behørig afstand af uvejrene og filmede og iagttog kun udkanten af dem. Men i årenes løb er de rykket tættere og tættere på de store tordenbyger for at kunne få et glimt af eventuel rotation i dem. Jeg har således fulgt dem, hvor de har chaset helt ind under supercellerne, ind til selve kernen, hvor risikoen er størst, men hvor oplevelsen er endnu større.
Warmsector har med stort held formået at holde sammen på gruppen i så mange år, da de har været gode til at fordele opgaverne.Under min chase i maj 2007 overrakte jeg dem en kasket fra Vildtvejrsklubben. Se overrækkelsen her.

 

WARMSECTOR

Nedenfor har jeg forsøgt at give en kort beskrivelse af dem, samt deres rolle i gruppen.

 

PAUL

Paul er den distræte professortype, der ved fantastisk meget om navnlig konvektivt vejr. Det er ham, man lytter til, når der skal udpeges et såkaldt target area. Han er eminent til at læse kortene og vride hver en information ud af dem. Han tager gerne andre med på råd, også mig, selvom jeg er langtfra så erfaren som ham.
Paul elsker ”Bananadream” og kaffe.

 

SARAH

Sarah er den glade, altid smilende person, der sørger for, at alle i gruppen har det godt. Hun besidder også en stor viden om konvektivt vejr. Hendes rolle i gruppen er at filme og katalogisere alle optagelserne, hvilket hun gør med stor omhu.
I år sørgede hun for, at jeg fik noget at spise, når chasen var på sit højeste.


MARC

Marc er den nørdede, lidt crazy chaser med en e-mail-adresse, der begynder med creepyboy! Han er snart færdiguddannet som meteorolog og ved naturligvis en hel del om vejret. Marc er også dygtig til at tyde kortene og udarbejde konvektive prognoser. Han er ligesom de andre chaser til fingerspidserne, en fremragende fotograf og en god ven.

 

SHARON

Sharon er kæreste med Marc. Hun kom først til senere og har selv udtalt, at det ikke var helt nemt at komme ind i gruppen. Men i dag har hun fundet sin faste plads, der først og fremmest er som navigatør, hvilket fra tid til anden har givet anledning til de nok så berømte uvendinger, som gruppen er så kendt for! Sharon er en sød pige med et kært ansigt og et indbydende smil, men man må endelig ikke lade sig narre af udseendet. Hun kan sagtens skære igennem. Noget, der til tider er nødvendigt, når firkløveret er uenige om, hvor de skal hen.

 


De tre søskende synger i kirkekor. Noget, jeg fik en smagsprøve på. Og det gør de godt. Klik på filmen, hvis du vil høre, hvad de kan.

 

 

Warmsector er blevet mine gode amerikanske venner, som jeg holder kontakten med. Og det er bestemt ikke sidste gang, vi har chaset sammen.

Jeg vil bare sige jer tusind tak for alt, hvad I har gjort for mig! Jeg ser frem til masser af gode chaseture sammen med jer.

Kai-Asle

Klik her, hvis du vil vide mere om chaserne fra Florida.

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.