, Dårlige udsigter for tornadochase 2012?

Den seneste vinterprognose fra NOAA er lige kommet, og det lover ikke godt for de i forvejen tørkeramte områder i New Mexico, Texas og Oklahoma.
Der loves fortsat varme og tørke for navnlig de områder.

Man har netop overstået en vinter og sommer med rekordhøje temperaturer og rekordlave nedbørmængder. Det skyldes til stor del fænomenet La Niña, hvor havtemperaturerne i det centrale og østlige tropiske Stillehav falder ned til 2 grader under normalen. Det får indflydelse på vejret flere steder på kloden. I USA medfører det koldere og vådere vejr i den nordvestlige del, mens det bliver tørt og varmt i den sydlige del.

Modstykket til La Niña, El Niño, er kendetegnet ved, at temperaturen i det centrale og østlige tropiske Stillehav stiger til mellem 1/2 og 2 grader over normalen. Det medfører vådere og koldere vejr i det sydlige USA.

I foråret så man da også, at en stor del af uvejrene var koncentreret omkring de sydøstlige delstater i USA, hvor landskabet er præget af bakker og skove. Altså ikke noget godt chaseområde. Men billedet kan risikere at blive det samme til næste år, medmindre der falder regn i de tørkeramte områder. For uden fugt i atmosfæren er det svært at få dannet superceller, og på den måde kan tørken få betydning for næste års chase.

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.