, Stormchase 2007 – Dag 11

Dagens chauffører: Andreas, Kai-Asle
Target area: Winterset, Iowa

Afstand: 500 km
Dagens tema: Bridges of Madison County!
Vejr: Letskyet, 25 grader
Menu: Sandwich, kaffe, Sonic, McDonald’s

I dag forlod Andreas og jeg Cameron og satte kursen mod Winterset, Iowa for at opleve broerne i Madison County, der blev berømte efter filmen af samme navn med Clint Eastwood og Meryl Streep i hovedrollerne.

Da vi kørte ind i Iowa, stoppede ved turistcentret, hvor Jerry var så venlig at fortælle os, hvad der var værd at se.

 

jerry
Jerry

Der er i alt 6 broer i området. Vi ville se dem, der var med i filmen. Holliwell, der er bygget i 1880, er den længste af dem.

 

holliwell
Holliwell

Efter at have beundret broen kørte vi gennem byen Winterset, hvor det viser sig, at John Wayne er født.Tænk. Det anede jeg virkelig ikke!

 

john
John Waynes barndomshjem

Inde i butikken, der viste sig at være en ren turistfælde, spurgte de rare damer, om vi vidste, hvem John Wayne var.

 

john
John Wayne


Okay, så har vi da været der. Vi fortsatte mod Roseman Bridge, der er bygget i 1883. Det er den bro, der optræder mest i filmen.

 

roseman
Roseman bridge

Det her her, Francescas (Meryl Streep) børn drysser hendes aske ud over floden. Og det er her, Francesca hænger en seddel op med en middagsinvitation til Clint Eastwood, der i filmen spiller fotograf, som er kommet for at fotografere broerne for National Geographic Magazine.

 

roseman


Det var en underlig følelse at stå der, hvor både Clinten og Meryl havde været. Og broen var betagende smuk.

 

roseman

 

Efter broen kørte vi ud til Francescas hus, hvor en stor del af filmen udspillede sig. Desværre stak en angiveligt utilfreds biografgænger ild til huset i 2000. Grunden var derfor afspærret, så vi spiste frokost uden for den.

 

hus
Francescas hus

Her er vejen, hvor Clinten i filmen kommer kørende.

 

vej
Vejen op til Francescas hus


Da vi skulle til at sætte kursen mod Springfield, Missouri, kom vi til at køre forkert. Men så er det jo godt, man har en gps med. Desværre havde vi ikke bedt den om kun at vælge hovedveje med det resultat, at vi i det tiltagende mørke røg ind på nogle små grusveje. Vi kørte forbi et par huse, hvor der uden varsel kom hunde farende ud efter bilen. Vi skyndte os videre, men snart blev vejen endnu mindre og mudret. Nu var gode råd dyre. Vi turde ikke fortsætte af frygt for at sidde fast. Så vi vendte om. Hundene stod parat med fråde om munden, og de jagtede os, selvom vi holdt en god fart. Jeg jokkede klampen i bund og væk derfra. Puha! Lige lovlig spændende.

En hektisk dag er forbi. Vi fik set det, vi ville. I morgen stikker vi sydover, da vi snart skal være tilbage i Wichita.

Kai-Asle

PS. Jeg vil gerne takke alle jer, der har skrevet i min gæstebog, sendt mails og sms’er. Det er hårdt arbejde at skrive blog og lægge billeder op efter en lang dag på vejene. Så det er rart at vide, at folk påskønner ens arbejde. Tak skal I ha’!

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.