Lad det bare være sagt med det samme. Vi bustede bigtime i dag! Alt det gode holdt sig nordøst for os. Så vi fik kun set lidt på afstand.

Men ifølge prognoserne skulle der ske noget lige omkring Lubbock, hvor vi havde overnattet. En af modellerne, HRRR, viste for hver opdatering, at der skulle dannes en isoleret supercelle meget tæt på vores position. Derfor havde vi heller ikke voldsomt travlt med at komme af sted.

Vi tjekkede ud ved middagstid og kørte lidt nordpå for at komme ud af byen. Der var allerede celler længere mod nord og nordøst, men de bevægede sig væk fra os, så vi valgte at stole på modellen, der ‘lovede’ os en god isoleret celle sidst på eftermiddagen.

KAS_0390

Flot ambolt mod nord

Flere celler poppede op sydvest for os og drev op imod os, så vi var fortrøstningsfulde.

KAS_0392

KAS_0398

God konvektion

Mens vi ventede, nappede vi en bid brød, samtidig med at vi nærmest blev overfaldet af de lokale, som var meget interesserede i at vide, om der var uvejr på vej.

KAS_0400

KAS_0402

Efterhånden som tiden gik, stod det klart, at cellerne omkring os døde, mens de længere mod nordøst tiltog i intenistet. Vi diskuterede, om vi skulle køre derop, men valgte stadig at tro på modellen, der stædigt fastholdt en god celle øst for os.

KAS_0408

Så vi satte kursen østpå mod Dickens.

KAS_0410

Da vi nåede frem, så vi flere lovende celler længere mod syd og sydvest. Bygerne mod nordøst var nu servere warned med store hagl, og en stormchaser rapporterede om en rope tornado. Damn! Vi skulle være kørt derop, for de holdt intenisteten i lang tid. Men sådan er spillets regler.

Vi satsede på det mod syd, der desværre var langtfra lige så lovende.

KAS_0420

Det blev dog til nogle lynglimt og en smuk solnedgang, men ikke noget ophidsende.

KAS_0425

Cellerne 200 km mod nord var meget aktive, og vi så talrige lyn i det fjerne.

KAS_0419

Meget flot ambolt fra systemet længere mod nordøst

Vi valgte til sidst at køre til Abilene igen for at være klar til morgendagens setup. Vi sluttede af på Chili’s, og det er ikke så ringe endda.

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/20.04.14.kml”]

Hilsen
Kai-Asle

 

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.