, Stormchase 2011 – Dag 13

Bust!

 

Hvis vejret ikke udvikler sig som ventet i det forudsagte område, kalder man det et bust. Det oplevede vi til dels i dag.

Vi solede og badede til omkring middagstid, hvorefter vi satte kursen vestpå. SPC havde udsendt et slight risk for området omkring Oklahoma og Texas Panhandle samt New Mexico og det vestlige Kansas. Det var bagende varmt, omkring 37 grader, og luftfugtigheden var høj.

Mens vi tankede op undervejs, faldt vi i snak med et ægtepar, der var flyttet fra Denver i Colorado til Oklahoma. Det første år i deres nye hjem oplevede de en tornado passere rimelig tæt forbi. Og efter den meget aktive tornadosæson i år havde de besluttet at bygge et beskyttelsesrum.

På vej mod Woodward passerede vi Gloss Mountain State Park, der har nogle meget karakteristiske klippeformationer. Desuden er jorden nærmest ildrød efter aflejringer fra dyr og planter.

 

Bag os boblede det lidt, men det blev aldrig til noget særligt.

I Shattuck kørte vi forbi vindmølle-museet med vindmøller i alle størrelser, farver, former og aldre. Møllerne blev og bliver stadig brugt til at pumpe vand op til dyr og mennesker.

Vi fortsatte vestpå og nåede til sidst til Higgins i Texas. Det sidste stykke inde i Oklahoma stod internettet af. Der er meget dårlig dækning i det vestlige Oklahoma. Men så snart vi kom ind i Texas, kom vi på nettet igen.

I Higgins besluttede vi at gå mod nordvest. SPC havde lige udsendt en mesoscale discussion, der er en slags forvarsel for et bestemt område. Perryton mod nordvest lå i det område, hvor man senere forventede kraftige tordenbyger.

Da vi nåede Perryton, spiste vi en lækker sandwich på Subway, mens vi så radaren an. Klokken var efterhånden blevet seks, og de mange tordenbyger, der var dannet i New Mexico, ville ikke rigtig rykke videre østpå. Længere mod nord lå der også kraftige byger, men vi skulle hele tiden huske på, at vi skal hjem fra Dallas på lørdag, og indtil videre kørte vi i den modsatte retning. Derfor ville vi ikke køre længere nordpå.

Vi ventede og ventede i 37 graders trykkende varme, men bygerne blev, hvor de var. Og himlen forblev forholdsvis blå. Sådan er chase også.

Til sidst smed vi håndklædet i ringen og kørte sydpå mod Childress. Her checkede vi ind på Days Inn.

I morgen fortsætter vi østpå mod Dallas for at shoppe i Grapevine Mills Mall.

 

Og så var der hestebillederne:

Et billede af et billede af Kai-Asle på JJ

 

Et billede af et billede af Mette på Sox

Hilsen

Mette og Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.