, Stormchase 2011 – Dag 14

Dallas

I dag ankom vi til Dallas, sidste stop i det amerikanske. På lørdag vender vi snuden hjem mod Danmark, hvor vi ankommer søndag formiddag kl. 10.55 med flyet fra Amsterdam.

Efter en hurtig smut i Walmart kørte vi mod Wichita Falls og videre mod Irving, der er en forstad til Dallas.

Som den opmærksomme læser måske husker, havde vi problemer med at finde Days Inn sidste gang, da vi hverken havde kort eller gps oppe at køre. Det havde vi i dag, og Mette guidede os med usvigelig sikkerhed lige hen til motellet.

Motellet kan varmt anbefales, da det ligger meget tæt på lufthavnen, man ankommer til. Faktisk ligger det for enden af landingsbanen. Det er billigt, 50 dollars per værelse per nat, stort morgenbord og udendørs opvarmet pool, så de kuldeskære også kan få sig en dukkert.

Da vi skal være her i to dage, flottede vi os og opgraderede til business room. Så får man værelser øverst oppe, bestående af opholdsstue, soveværelse og badeværelse. Lækkert.

Dagen i dag har også været smeltende varm, omkring 38 grader, så vi skyndte os ned i poolen. Selv Mette kom hurtigt i vandet, og der skal ellers noget til.

Bagefter gjorde vi os i stand og tog ud at spise på Applebee’s.

I morgen står den på shopping og sightseeing i Dallas.

Foto: Sarah Austin

Og så var der jo lige avisartiklen i Kansas City Star. Der står om os nederst i artiklen. Mette har taget det lidt tricky foto. Læs den her.

I øvrigt fik jeg lige besked fra Marc om, at tornadoen, som vi kom alt for tæt på nær El Reno, nu er blevet klassificeret som en EF5-tornado, altså den kraftigste, der findes. Howard Bluestein befandt sig kort fra, hvor vi var, med en dopplar radar. Han målte vindhastigheder helt oppe på 420 km/t. nær overfladen. Højere oppe var den på hele 540 km/t. Meget voldsomme vindhastigheder. Howard Bluestein er en anerkendt professor, som har forsket i tornadoer i årevis. Han har blandt andet udgivet den glimrende bog “Tornado Alley: Monster Storms of the Great Plains”. Jeg har nu været tæt på en EF5-tornado to gange i løbet af seks år. Ikke værst.

Hilsen
Mette og Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.