, Stormchase 2010 – Dag 5

Dagens chauffør: Per og Thomas
Target area: Vestlige Alabama
Afstand: 830 km
Dagens tema: En vanskelig dag, der ikke rigtig gav pote, men den var lærerig!

Vejr: Stratus, varmt, meget fugtigt, torden!
Menu: Morgenmad på Sonic , sandwich fra Wal-Mart, aftensmad på Wafflehouse
Dagens rute:

Man ser tydeligt, hvordan vi har krydset rundt i det samme område

Dagen startede med morgenmad på Sonic. Vi spiste sammen med Warmsector, der skulle hjem til Florida. Det vil sige, at de skulle østpå.

Marc, Sharon og Pete

Vi besluttede at køre med dem, da SPC havde udsendt et slight risk for store dele af Alabama med 5% risiko for tornadoer.

Men det stod snart klart, at vi befandt os langt mod syd, og at der var store mængder fugt i luften. Det resulterede nok en gang i, at der blev dannet lavthængende stratusskyer, som gjorde det umuligt at se eventuelle tordenbyger.

Da vi nåede til Sherman, Mississippi, opdagede vi på radaren, at der poppede isolerede byger op mod sydvest. Samtidig kunne vi se, at der var knap så skyet i det område. Derfor valgte vi at sige, ikke farvel, men på gensyn til Warmsector, som vender tilbage til Tornado Alley omkring den 14. maj.

Vi krydser the mighty Mississippi

Vi satte kursen mod sydvest for at komme ned på østsiden af den række af byger, der blev dannet i den klare luft, hvor opvarmningen var stor. Og så begyndte vi ellers at køre på kryds og tværs af skovområder og små sydstatsbyer. Det var ikke helt nemt. Og hver gang vi ‘fangede’ en byge, svækkedes den. Det var lidt frustrerende. Der var simpelthen ikke cape nok i luften. Og skydækket blev for det meste ved med at være udbredt.
Hen under aften blev vi enige om at droppe det og trække nordpå, da prognoserne har en mindre bølge i højden til at bevæge sig ind over den nordlige del af USA i løbet af tirsdag i næste uge. Derfor skulle vi tænke på at køre i retning af Nebraska cirka 1500 km mod nordvest.

Store oversvømmelser. Det her er en mark med høballer.

Vi satte kursen mod Memphis, Tennessee, hvor en vis hr. Elvis engang boede. Vi ankom ved 23-tiden og checkede ind på Days Inn, hvorefter vi gik ud at spise. Og så var den dag forbi.
Selvom den ikke rigtig gav pote, var det som sagt god træning. Vi fik øvet os i at chase og navigere i et meget besværligt område, hvor mange ikke engang chaser. Samtidig er vi ved at blive gode til at drøfte tingene, før vi tager en beslutning, og det er en vigtig ting, navnlig når det for alvor går løs.

I morgen bliver en transportdag, hvor der formentlig ikke rigtig bliver noget at skrive om. Men det bliver der forhåbentlig på tirsdag eller onsdag.

Vi ses.
Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.