, Stormchase 2007 – Dag 3

Dagens chauffør: Kai-Asle.
Dagens target area: Centrale Texas
Afstand: 1100 km
Dagens tema: Deja-vu
Vejr: Sol, tordenbyger, 25-29 grader
Menu: Hot deluxe breakfast, pizza, McDonald’s

I dag havde vi tralvt med at komme sydpå, hvor der var slight risk for severe weather over dele af Texas. I starten forventede vi at lægge os omkring Dallas-området. Warmsector syntes, der skulle gøres lidt ud af det og lånte os en tagantenne med magnet og deres scanner samt en radio, så vi hele tiden kunne være i kontakt med hinanden.

Da vi nærmede os Dallas, tog vi en update og diskuterede, om vi skulle fortsætte til Austin, eller om vi skulle satse på nogle isolerede tordenceller længere mod sydvest, nær Abilene.

 

radar

 

Vi kørte omkring Dallas og videre til Abilene, og det var ren deja-vu, for det var jo her, vi begyndte vores chase sidste år.
Dernæst drejede vi af i Sweetwater og tog nordvestpå mod Snyder og Lubbock. Bygerne begyndte at poppe op overalt omkring os, men det var ‘kun’ almindelige tordenbyger. Vi skulle jo have noget med mere saft og kraft i, så vi fortsatte mod en supercelle, der stod flot i horisonten.

 

Celle

 

Efterhånden som vi nærmede os, faldt humøret lidt, da bygen begyndte at falde sammen. Vi stoppede og steg ud for at observere den.

 

sky

 

 

Observation

 

Efter at have betragtet den lidt, blev vi enige om, at den ikke var helt død endnu. Warmsector spurgte, om vi skulle corepunche den, det vil sige køre igennem den. Det var vi da helt friske på.
Men vi fik måske lige lovlig meget spænding. Kaskader af regn, kraftig vind, lyn og øredøvende tordenbrag mødte os, så snart vi kørte ind i bygen. På et tidspunkt måtte jeg stoppe helt op. Det var umuligt at fortsætte, men ikke for Warmsector. De kørte videre ud på den anden side. Vi listede lige så stille efter. Dernæst vendte vi om og kørte igennem den en gang til med det samme tilbehør. Forrygende!

Det var ved at blive aften, og vi aftalte at køre tilbage østpå mod Abilene. Først skulle vi lige tage et par billeder af den imponerende tordenbyge, der nu også blev severe warned, det vil sige den blev opgraderet i intensitet.

 

cb

 

 

cd
Flot skyformation!


Om aftenen chasede vi en celle nær Ballinger, der var tornadowarned. 20 minutter før vi nåede til området, passerede en tornado, der ødelagde tre hangarer og to fly i en nærliggende lufthavn. Den krydsede I-83, som vi kørte på!

 

supercelle


Vi snuppede en burger på døgn-McDonald’s og tjekkede ind på Ramada Inn, fuldstændig udmattede efter 15 timers chase! Men en fed dag.

Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.