, Stormchase 2007 – Dag 2

Dagens chauffør: Andreas, Maj-Britt, Kai-Asle.
Dagens target area: Først Iowa, senere Oklahoma City
Afstand: 700 km (med omveje)
Vejr: Sol, 30 grader
Menu: Superbreakfast, sandwich og Big ‘n’ Tasty

Dag 2 startede i ro og mag med en weather update. Der lå noget interessant i det sydlige Texas, og der var mulighed for noget spændende i Iowa. Vores venner fra Warmsector mente, vi skulle sats på Iowa. De var selv på vej nordpå for at mødes med os. Som dagen skred frem, blev vi enige om at mødes længere nordpå i Kansas City for at komme i position i nærheden af vores target area, der til at begynde med var delstaten Iowa.

pitstop


Vi provianterede i Wall-Mart og købte køleboks, is, sandwichs, sodavand, vand og frugt. Dernæst satte vi kursen nordøstpå. Der er kun cirka 200 km til Kansas City fra Wichita, så vi tog den med ro. Vi var jævnligt i kontakt med Warmsector.
Da vi var omkring 30 km fra Kansas City, kørte vi ind på en p-plads ved et motel og ‘lånte’ lidt internet. På Stormtrack lå der en besked til mig. “Urgent. Kai, call us!” Jeg ringede, og prognoserne så nu mere lovende ud… i TEXAS!!!!

Værsgo at vende om og tæske sydpå for fulde gardiner. Altså en små seks timer kørsel i den retning, vi kom fra. Men vejret er jo en foranderlig størrelse, så sådan er det.

vejrtjek


Chaufføren blev udskiftet, og Maj-Britt satte sig i førersædet.
Efter flere timers kørsel og efter mørkets frembrud, ville Maj-Britt gerne afløses, så jeg overtog rattet.

solnedgang

Det gik fint de næste par timer, indtil vi nåede udkanten af Oklahoma City, hvor en forkert frakørsel trods gps betød en omvej på 60 km ad små veje, så vi ankom først klokken ét om natten. Trætte, men glade for atter at hilse på Paul, Marc, Sarah og Sharon.
I morgen står den på chase i Texas. Der er mulighed for superceller, tornadoer, kraftig vind og store hagl, så vi er fortrøstningsfulde, men arme Warmsector, hvis det ikke holder stik!

motel


Nå, jeg må skynde mig på køjen. Skal tidligt op.

Hav det godt!

Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.