, , Stormchase 2006 – Dag 14

Sidste dag startede med et bad klokken halv syv om morgenen og dernæst morgenmad. Vi skulle med “shuttle” ud til lufthavnen klokken halv otte. Flyet til Atlanta afgik klokken ni. De 14 dage på farten kunne virkelig mærkes nu, og vi glædede os alle sammen til at komme hjem. Vi var mætte af de mange indtryk.

I sikkerhedstjekket i lufthavnen hang der et yderst relevant skilt, som jeg spurgte, om jeg måtte fotografere. Det måtte jeg godt, og her er det så.

skilt
Relevant skilt i lufthavnen

Vi lettede fra Dallas i et skydække af stratuscumulus og med en temperatur på 25 grader. Da vi var kommet op over skyerne, kunne vi se tcu’er, der senere på dagen kunne udvikle sig til tordenbyger. Ellers forløb rejsen uden de helt store problemer. Over Atlanta var der lovet spredte tordenbyger, men først senere på dagen. Og vejret var da også solrigt og fint, da vi landede.
I Atlanta skulle vi vente seks timer på maskinen til København. Det var hårdt, men vi fordrev tiden med at spise frokost og se Aviator på Jespers bærbare.

chasere
Før sidste etape

Flyveturen forløb uden de helt vilde indslag. Lidt turbulens over det østlige USA og videre op over Mortens elskede Newfoundland, men ellers ikke noget. Ankomsten til København bød på et regulært kuldechok. Fra 35 grader til 10! Vi var iført shorts og kortærmede skjorter, samt til dagens anledning nyindkøbte cowboyhatte fra Western Store i Dallas. Brr!

Det var simpelthen det. Turen er nu slut. Der er mange indtryk at fordøje og mange billeder og optagelser at redigere. Vi fik, hvad vi kom efter: vildt vejr og en tornado. Vores venner fra warmsector.com tog hen i området, hvor vi så tornadoen, næste dag og kunne rapportere om flere skader på træer, telefonpæle, samt huse. En af de lokale mistede hele den ene væg i sin lade. Han sagde, han så tornadoen komme omkring ellevetiden. Det var også der, vi mente, vi så den. Vi havde altså ikke set syner.

svende
Trætte, men tilfredse chasere

Jeg vil lave en ekstra side med gode råd til andre, der måtte føle en ubehændig trang til at chase tornadoer i USA. Men lad mig slå en ting fast. Man må man kun gøre det her, hvis man ved noget om det, eller hvis man har kontakt til nogen, der gør. Det er forbundet med direkte livsfare at køre rundt på må og få. Der omkommer hvert år mange mennesker i forbindelse med tornadoer, lyn, oversvømmelser og kraftige vinde. Og efter at jeg selv har oplevet bare en smule af det, forstår jeg hvorfor.

Tak for denne gang! I’ll be back!

Hilsen Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.