, Stormchase 2007 – Dag 4

 

Dagens chauffør: Maj-Britt.
Dagens target area: Centrale og sydlige Texas
Afstand: 600 km
Dagens tema: We’ve got hail!
Vejr: Sol, torden, hagl, 25-29 grader
Menu: Toast, syltetøj, sandwich, Buritto opvarmet i mikrobølgeovn

Puha! Hvis det fortsætter på den her måde, skal jeg have ferie, når jeg kommer hjem!
Endnu en chasedag er forbi, og klokken er næsten tre om natten! Men hvor har det været en fed dag. Alt det vilde vejr, vi ikke fik sidste år, har vi så sandelig fået til overflod i år, selvom det kun er dag 4. Derfor kniber det også med at få opdateret bloggen. Det må I bære over med.

 

Cumulus


Dagen i dag startede for en gangs skyld i ro og mag. Vi tillod os den luksus at sove længe. Helt til klokken ni! Vi lagde ud med at foretage dagens proviantering i Wall-Mart og fandt dernæst en Starbukcs (Damn good coffee!)! Videre til en elektronikforretning for at købe diverse kabler og kort til kameraerne.

I skrivende stund er klokken to om eftermiddagen. Vi har sat kursen mod syd til San Antonio, hvor vi bør være fremme om et par timer. Der er et slight risk-varsel for området, og både temperatur og luftfugtighed er høje, 29 graders varme og dugpunkt på 18 grader. Så betingelserne for, at der kan udvikles noget vildt vejr, er til stede. Warmsector er da også fortrøstningsfulde. Landskabet er fladt som en pandekage, så det vil være det helt rigtige sted at se noget.

Efter en kort optankning og update i Sonnora blev vi enige om at fortsætte mod San Antonio, hvor der allerede var gang i konvektionen klokken tre om eftermiddagen. Faktisk var en af cellerne tornadowarned, og kort efter rapporterede en stormspotter om en tornado på jorden lige syd for San Antonio. Kort efter kom et meget stort område under tornadowatch. Så det lovede godt.

 

Supercelle

 

Luften var hed og fugtig, og vinden blæste op over området fra golfen. Capen (låget) var svag, hvorved bygerne havde lettere ved at vokse op igennem luften.

 

Supercelle

 

Supercellen, der var den eneste i området, fyldte hele horisonten. Lynfrekvensen var ekstrem høj, og konvektionen var imponerende. Der var både rotation og turbulens, og skyer, der blæste hver sin vej. Vi blev hængende for at spejde efter en eventuel tornado.

 

turbulens
Turbulent himmel


Da lynene begyndte at slå ned omkring os, og luften lige over os begyndte at rotere, valgte vi at rykke lidt på afstand. Men for s…. hvor så det dog bare flot ud. Tastaturet er plaskvådt af savl! Det er jo det, jeg har drømt om!

 

rotation
Rotation under skyen


Vi forsøgte nu at holde os på forkanten af supercellen, men det er altså ikke altid, at vejene fører i den retning, man ønsker. Så sommetider bliver man ‘fanget’ af bygen. Og vi måtte corepunche igen i dag. Spændende, men farligt.

Mørket var ved at sænke sig, og vi besluttede at stoppe. Her er supercellen, vi chasede. Den har nu delt sig. Vi holdt os til den højre.

 

radar
Skærmbillede fra Baron Threat Net


lyn
Lynnedslag i Texas


Vi kørte hen på en tankstation og tankede op og aftalte, at vi skulle køre væk fra supercellen for at skyde et par lynfotos. MEN undervejs havde bygen så stor fart på og skiftede samtidig retning, at den indhentede os! I starten var det bare sjov og ballade. Kraftig regn og et mageløst lysshow på himlen. Men til sidst kunne vi ikke køre og måtte holde ind til siden… og så kom haglene. Sidste år hungrede vi efter at opleve hagl. Det kom vi ikke til, men det blev der i den grad rådet bod på nu. Hold da ferie. På et tidspunkt var det så voldsomt, at al kommunikation ophørte, og vi begyndte at frygte, at de ville smadre bilens ruder. Det var afsindigt højt. Al trafik på motorvejen stoppede. Pludselig var der en betænkelig mine at se på alle chasernes ansigter. Byger passerede lige hen over os med et shearmarker på 90 mph! Det vil sige kraftig skiftende og roterende vind, og vi kunne intet stille op. MEGET spændende. Jeg har filmet det og vil prøve at nå at lægge video op i galleriet senere.
Til sidst hørte det dog op, og vi kunne fortsætte. Vi holdt ind på en rasteplads og sundede os og skød lige et par lynfotos.

 

lyn
Lyn over rasteplads i Texas


Vi slap med skrækken, det gjorde bilen dog ikke. Masser af store buler og revner, og det var en splinterny bil. Forhåbentlig dækker forsikringen! Jeg tager et billede i morgen i dagslys.

Hatten af for Maj-Britt for at holde tungen lige i munden under ekstremt vanskelige
køreforhold. Godt gået!

Nu kan jeg simpelthen ikke mere. Jeg skal bare i seng.
FEEEEED DAG!

Hygge

Kai-Asle

PS Gæstebogen har været nede. Den skulle virke nu. Skriv gerne en kommentar, hvis I har lyst.

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.