, Stormchase 2008 – Dag 2

Dagens chauffør: Per, Kai-Asle
Target area: Texas Panhandle
Afstand: 1000 km
Dagens tema: Torden og hagl!
Vejr: Morgentorden, sol, eftermiddags- og aftentorden med hagl, Pers ilddåb
Menu: Røræg, hash brownie, sandwich, What a Burger!

Klokken er nu halv tre om natten lokaltid, og det har været en lang og begivenhedsrig dag. Jeg er totalt smadret, men godt tilfreds med dagens “fangst”.

Den startede med et morgenknald. Og den skal ikke misforstås, for selvom jeg var dødtræt efter gårsdagens lange rejse, blev jeg vækket af nogle alvorligt højlydte tordenskrald klokken halv seks i morges. Og dernæst kunne jeg bare ikke sove. Det viste sig, at de andre også var blevet vækket af tordenvejret.

Regnen siler ned uden for motelværelset


Ved nitiden kørte vi i Wall-Mart for at proviantere sandwich, frugt og vand. Der kom vi også til at spise morgenmad på McDonald’s.

Bagefter havde vi aftalt, at vi ikke kørte, førend mit nyindkøbte radarsystem, Baron Threat Net, var blevet aktiveret. Det gik der en del tid med, men ved halv tolvtiden kom vi da af sted. Warmsector lå langt nede i Texas, men vi aftalte, at vi ville køre ned til dem. Der var ventet kraftige tordenbyger i Texas Panhandle, der er et plateau, som ligger i den nordvestlige del af Texas. Vi regnede egentlig ikke med, at der var særlig langt, men det var der. Og samtidig med at vi trak sydpå, fortsatte Warmsector med at køre sydpå.

 

Det bobler

Thomas fotograferer, mens Per ser til


Efterhånden som solen brød frem, begyndte der er “poppe” byger op rundtomkring. Undervejs havde vi fået mit Baron system op at køre med det resultat, at vi nu kunne følge bygernes udvikling og kurs. Samtidig kunne vi se, om der var rotation og hagl i dem. Det er en kæmpe fordel, når man chaser herovre, og et must, for ellers ved man ikke, hvad man gør, og det kan være farligt.


Chasedytten med skyer i baggrunden


Vi havde kurs mod Lubbock, Texas, for at “fange” nogle lovende byger lige syd for byen. Men da vi var kommet til Lubbock, var der poppet en isoleret tordenbyge op nordvest for os, og vi blev enige om at droppe det planlagte område og i stedet chase byen. Nu kunne vi jo følge den på vores system og var ikke afhængige af hjælp udefra.

Byen voksede sig stor og stærk, mens vi flere gange stoppede op og fotograferede den.


Flotte skyformationer


Samtidig nærmede det sydlige område sig, og vi var pludselig omringet af truende skyer. Vi kørte lidt mod nord. Planen var derefter at trække østpå foran bygen, men det nåede vi ikke. Til venstre for os kunne vi se store plask ude på marken. Det var hagl! Det var ren deja-vu fra sidste år i Texas, hvor vi fik bilen ramponeret af en kraftig haglbyge. Det syntes vi var for tidligt, så vi skyndte os at bakke for at lade bygen passere.Dernæst kørte vi mod øst for at holde os på forkanten af flere forskellige byger, der trak op fra syd. Det var et betagende skue med hyppige lynudladninger, store hagl og kraftig vind.Efterhånden som det blev mørkt, udspillede der sig et forrygende skue på himlen.

 


Der er uvejr i luften


Til sidst var klokken begyndt at blive mange, og vi bev enige om at køre østpå til Wichita Falls, Texas, for at være i position til i morgen.


Pænt store hagl


DOW – Doppler on wheels, den blå

Vi ankom som sagt først meget sent til motellet uden at have fået mad hele dagen, så vi fandt en døgnburgersnask og kylede et par burgere, fritter og colaer ned i halsen.

Per fik i dag sin ilddåb som chaser og klarede det til ug. Han havde julelys i øjnene og den ellevilde begejstring, der kendetegner en chaser, så godt gået, Per!

Warmsector har vi endnu ikke hilst på, da de først ankommer sent til byen. Men vi morgen skal vi mødes og følges ad.

En meget lang dag lakker mod enden. Udsigterne for i morgen og torsdag er gode. Dernæst er der et lille ophold i det dårlige vejr, før det atter går løs. Fint nok, så kan vi lige få en slapper.

I må hygge!

Kai-Asle

 

OBS! Jeg tager intet ansvar for eventuelle stave- slåfejl, da bloggen oftest skrives efter en lang og udmattende dag, og da armene ikke altid er kommet ned.

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.