, Stormchase 2008 – Dag 3

Dagens chauffør: Thomas, Kai-Asle
Target area: Texas Panhandle, Oklahoma
Afstand: 500 km
Dagens tema: Warmsector!
Vejr: Morgentorden, sol, eftermiddags- og aftentorden med hagl, Thomas’ debut som chauffør i Midtvesten
Menu: Banan, Sonic burger, Applebees!

Også dag 2 startede med et brag. Klokken syv i morges blev jeg vækket af torden uden for motellet. Efter den meget sene ankomst i går var vi blevet enige om at sove længe, helt til klokken halv elleve, så jeg vendte mig bare om på siden og lod mig lulle i søvn til lyden af torden og regn. Herligt!

I dag skulle vi mødes med Warmsector. Vi overnattede begge i Wichita Falls, men på hvert vores motel, så vi kørte ned til dem ved halv tolvtiden. Vi har nu fået sat alle magnetstreamere på, både til min side og til Vildtvejrsklubben.

En stolt chaser


Thomas skulle køre bil i USA for første gang, og han var ikke til at skyde igennem.


En endnu stoltere chaser

Gensynsglæden var stor. Det var godt at se dem igen. I år havde de to tidligere studiekammerater med, Melody og Colby.

Warmsector pakker bil

 

Samtidig med at vi fik fremstillet magnetstreamere til vores bil, fik vi også lavet nogle til Warmsector med deres eget logo på. Dem blev de enormt glade for. Så nu var begge biler ret tjekkede.


Warmsectors nye magnetstreamer

I dag skulle der chases i det nordlige Texas og det sydlige Oklahoma. Der var slight risk i området og faktisk 15% sandsynlighed for tornadoer, hvilket er pænt højt.
Da ingen af os havde fået morgenmad, overfaldt vi en Sonic på vejen og tjekkede samtidig prognoser.


Melody, Colby og Thomas

 


God shear


Vi bevægede os mod syd for at komme ud i det klare område, hvor solindstrålingen var størst og muligheden for kraftige byger bedst. De var allerede begyndt at poppe og så lovende ud.

 


Navnlig lige i nærheden af Ardmore begyndte en stor tordenbyge at antage den karakteristiske afrundede form, der kendetegner en supercelle. Den nåede dog ikke helt de højder, men var meget spektakulær.
Bygen bevæger sig ind over os


Vi fik følge af Tom Dulong fra NOAA, der viste sig at være både vittig og dygtig. Vi kommunikerede ved hjælp af tre walkier. Mit Baron system fungerede upåklageligt, og jeg dristede mig til fra tid til anden at kommentere udviklingen. Tordenceller kan undertiden dele sig, hvor den sydlige del så “stjæler” energien fra den nordlige del. Derfor bør man som udgangspunkt chase den sydlige celle. Det bemærkede jeg i en af bygerne og sagde dette. “Good thinking” lød svaret, hvilket fik mig til at vokse bare en lille smule. Vi var jo trods alt i et fint selskab.


Turbulens i atmosfæren

Vi fik øje på en anden celle i nærheden af Sherman og satte kursen mod den. Da vi nærmede os, så vi en flot shelfcloud, samt en masse turbulens i skyerne.

 Der var ikke noget tornadopotentiale i den, så vi fortsatte videre mod sydøst. Men det var, som om bygerne ikke rigtig ville udvikle sig helt, som vi ville det. Dog var der rapporter om en tornado i den nordlige del af Oklahoma City og på en celle nær Waco, Texas.

 

 


De sidste rester

Da vi nåede Paris, Texas. begyndte dagen så småt at gå på hæld, og vi forsøgte os med et par lynfotos, men aktiviteten vr aftagende, så det blev ikke til det store.

 


Vi sluttede dagen af med at spise på Applebees, hvor menuen stor på bøf, salat, bagt kartoffel og øl. Mums!

I morgen kan vi vælge at chase i det vestlige Kanas, men der er laangt at køre, eller at følges med Warmsector, der skal besøge tornadovarslingscentret i Norman, Oklahoma.

Det er noget, morgendagens usigter afgør.

Selvom der ikke var vild aktion i dag, så fik vi da set en del flotte skyformationer og lyn og hagl. Vi har trods alt kun været her i to dage.

Vi er nu på Days Inn i Paris. Klokken er to om natten, og jeg vil på køjen.

Kan I hygge.

Kai-Asle

 

OBS! Jeg tager intet ansvar for eventuelle stave- slåfejl, da bloggen oftest skrives efter en lang og udmattende dag, og da armene ikke altid er kommet ned.

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.