I dag har vi besøgt Elk Horn, hvis indbyggere er efterkommere efter danske indvandrere. Her holder man de danske traditioner i hævd, så vi fik god, dansk aftensmad.

Om formiddagen lagde vi stille og roligt ud. Vi gik efter et setup nær det såkaldte triplepoint på grænsen mellem Minnesota og Iowa. Og da det først skulle udvikles onsdag aften, havde vi god tid til at nå derop.

KAS_0907

Derfor besluttede vi at lægge vejen forbi Elk Horn små fire timers kørsel fra Emporia.

Undervejs stødte vi på Paul, der var på cykeltur fra Wyoming til Ilinois. Han fortalte, at han på et tidspunkt var blevet blæst omkuld af en meget kraftig sidevind. Han styrtede og brækkede den ene fod. Vi tog billeder af hinanden, og så gav vi ham et lille bidrag til turen. Have a safe trip, Paul!

KAS_0904

De sidste 20 km før Elk Horn, blev vi mødt af flere skilte med Dannebrog og “Velkommen” på, hvilket var lidt morsomt.

KAS_0912 KAS_0917

KAS_0931

Inde i byen blev der flaget på både dansk og amerikansk.

KAS_0933

Vi ville gerne have spist smørrebrød på the Danish Inn, men der var eftermiddagslukket, så vi slog ventetiden ihjel med at gå hen til den gamle mølle, som man importerede fra Nørre Snede i 1974.

KAS_0942 KAS_0935

Vi gik ind i gavebutikken ved møllen, hvor vi mødte Lisa, som flere sikkert kan huske fra dokumentaren om Elk Horn på DR2.

KAS_0938

KAS_0934 KAS_0947 KAS_0948 KAS_0949

Mens vi stod og sludrede, dukkede byens borgmester op. Vi snakkede om madopskrifter og danske traditioner og tog billeder.

KAS_0951

Han var så venlig at give os en særlig invitation til den store byfest, Tivolifest, 24-25 maj, hvor der er bagekonkurrencer, levepostejdyster, musik og anden underholdning. Der er Danny jo taget hjem igen, men måske hvis jeg er i nærheden. Vi takkede ham i alt fald mange gange.

KAS_0953

Da kroen åbnede klokken fem, gik vi hen og spiste den store danske buffet komplet med frikadeller, medisterpølse, mørbrad, rødkål og sovs og kartofler og en Hof. Det var en rar afveksling fra burgere, wings og bøffer. Til dessert fik vi lagkage og kringle og kaffe.

20140506_171337

Da vi var færdige, tjekkede vi prognoserne og opdagede til vores store forbavselse, at SPC havde opgraderet muligheden for higshbased superceller på drylinen over det nordlige Texas og det sydlige Oklahoma onsdag eftermiddag amerikansk tid. Desværre var det ti timers kørsel i den stik modsatte retning. Efter lidt rådslagning blev vi dog enige om at gøre det, da vi mener, at der er større chance for at se noget der. Hvad gør man ikke for at se noget vejr?

Vi valgte at køre fem timer til Wichita i Kansas. Så er der ikke nær så langt at køre i morgen.

Vi ankom omkring midnat og drak en hurtig øl, mens vi tjekkede de seneste prognoser. Tiden vil vise, om vi har valgt det rigtige target.

Og så en lille servicemeddelelse. Vi streamer nu hos TVNWeather, der virker mere stabilt og professionelt. Man kan klikke på linket på forsiden eller i menuen under Videostreaming.

Derudover er det også muligt at downloade en gratis app til Android her. Hvis man har en iPhone, kan man gå herind. Så kan man altid følge vores stream.

Dagens rute var en højdespringer på hele 1020 km med Danny Magnussen bag rattet.
[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/06.05.14.kml”]

Godnat og sov godt!
Kai-Asle

 

Related Images: