, Stormchase 2010 – Dag 3

Dagens chauffør: Per det meste af tiden og Thomas og Kai-Asle
Target area: Missouri, Arkansas
Afstand: 900 km
Dagens tema: En besværlig dag, der ender skuffende
Vejr: Skyet, køligt, senere talrige tordenbyger med kaskader af vand og bunker af lyn
Menu: Morgenmad i Beatrice, Nebraska, sandwich fra Wal-Mart, salat til natmad!

Dagen i dag endte med et bust, da vi var alt for langt væk fra der, hvor tingene skete. Der var flere tornadoer i området omkring Little Rock, Arkansas. Desværre har det kostet flere mennesker livet, og manger er kvæstede. Dagen var også lærerig på den måde, at vi indså, at vi er nødt til at kommunikere bedre med hinanden og vende tingene med hinanden, før vi beslutter noget. Det var vi alle tre enige om, for så kan man ikke gøre mere.

Efter morgenmaden kørte vi hen i Auto Zone for at købe sikringer. Det er det evindelige problem hvert år. Bare fordi vi tilslutter tre laptops, kameraer, boostere, router og diverse ladere. Rob Wheeler var så flink at sælge os glowing fuses, der gløder, når de springer. Smart. Så behøver man ikke lede efter dem.

Vi susede mod syd. Vi diskuterede, om vi skulle stik syd eller eller mere mod øst. Det endte med at blive en mellemting, der resulterede i, at vi i Missouri kom igennem et område med bjerge, bakker og masser af skov. Alt det her foregik i mørke tilsat lyn og kraftig regn. Per måtte holde tungen lige i munden.

Der havde dannet sig en lang linje af tordenbyger, hvor der i den sydlige del var blevet dannet tornadoer. Vi forsøgte at komme igennem linjen og om på den anden side, men det var nærmest umuligt. Bygerne bevægede sig med op til 80 km/t., og i det terræn kunne vi ikke holde trit med dem. Vi blev derfor enige om at køre stik syd mod Little Rock, Arkansas, for at komme i position til morgendagens setup.

Det blev en maratonagtig køretur, og til sidst smed Per håndklædet i ringen. Thomas og jeg skiftedes dernæst til at køre de sidste par timer.

Vi ankom kl. 2 om natten til Newport, Arkansas, der ligger lige nord for Little Rock.

I byen var alt lukket, så jeg spiste en Caesar Salad, som jeg havde købt i Wal-Mart. Udenfor lynede og tordnede det med maner. Jeg var så træt, at jeg først fik skrevet blog om morgenen.

Og i skrivende stund har SPC udsendt et highrisk for vores område, og Warmsector er på vej herop fra Florida. Der er i dag risiko for store tornadoer. Spændende!

Vi er i venstre del af det lilla område.

Hilsen
Kai-Asle


 


Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.