• Dagens chauffør: Danny
  • Target area: Liberal, Kansas
  • Setup: Dryline magic and outflow boundaries

Lad det være sagt med det samme. Vi megabustede i dag, hvor der var lagt i ovnen til det helt store tornadobrag. Det kom også, vi var på vej, men lod os lokke undervejs, så vi missede de sindssygt flotte tornadoer nær Dodge City.

Efter at være kommet sent i seng sov vi længe for at komme til hægterne. Det betød også, at vi kom sent af sted.

Vi havde udset os Liberal i Kansas som vores target area, da betingelserne for tornadoer var mest gunstige der.

Vi ræsede af sted nordpå.

Undervejs bemærkede vi en celle, der poppede vest for os nær Spearman, Texas. Den så lovende ud og lå faktisk lidt på vejen, så vi besluttede at se nærmere på den.

Big mistake! Den kæmpede og blev ikke rigtig til noget.

_KAS7686 _KAS7688

Det kostede os tid, og samtidig oppe ved Liberal poppede der flere celler op, som ret hurtigt blev tornadowarned. Suk!

Vi skyndte os nordpå, men da vi kom til Liberal, faldt bygen sammen. Samtidig blev den byge, vi lige havde forladt, tornadowarned med en confirmed tornao. Argh!

Og lidt længere nordpå udspillede der sig et sandt drama. En tornadowarned celle producerede adskillige tornadoer, der havde kurs direkte mod Dodge City, en stor by i Kansas.

Vi begyndte at se indlæg på FB og kunne kun konstatere, at vi skulle være fortsat mod Liberal, så havde vi nået det. Nu var det for sent.

Der var stadig liv i den oprindelige celle mod syd, så vi prøvede at fange den, men helt i tråd med dagen i dag, faldt den sammen, efterhånden som vi nærmede os den.

_KAS7706 _KAS7707

Stormchasing handler om dygtighed og held. I dag kørte det bare ikke for os. Og sådan er gamet. Vi må bare op på hesten igen.

I morgen er det et mere isoleret setup, men vi har en del til gode, så vi chaser det.

Torsdag ser stadig ud til at blive en god dag, så vi er fortrøstningsfulde.

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/gps/24.05.16.kml”]

Related Images: