, Stormchase 2009 – Dag 9

Dagens chauffør: Per, (Kai-Asle)
Target area: Mount Rushmore, The Black Hills, The Badlands
Afstand: 500 km
Dagens tema: Seeing the sights

Vejr: Letskyet, lunt
Menu: Superstart breakfast, KC, bisonbøf i byen Wall

 

I nat overnattede vi på Ramada i North Platte. Det er første gang, jeg har boet på så fint et motel, i hvert fald på denne tur. Store fine værelser, spa, fitnessrum, udendørs pool, god morgenmad og meget andet. Dog var internettet lidt sløvt, men det var til at leve med.

Forruden får lige en omgang

Vi havde en seks timers køretur foran os til Mount Rushmore. Her ventede præsidenthovederne. Kan I huske dem fra Hitchcock-klassikeren Menneskejagt? Undervejs så vi også et cropduster-fly, der sprøjter markerne.

Ejeren af tankstationen havde et kuld nuttede katte

 


På vej derop begyndte landskabet at antage en helt ny form. Bløde, bølgende bakker afløst af forrevne kløfter. En dejlig afveksling fra det flade Kansas og Oklahoma.


Vi kørte igennem en nationalpark med bisonokser og præriehunde. I starten troede jeg faktisk, de var kunstige. Men de var skam ægte nok og gik over vejen, som det passede dem.

 

 

Præriehund

Vi ankom til Mount Rushmore ved firetiden. En rigtig turistfælde komplet med souvenir- og isboder.

 


Men hovederne var da flotte, og vi fik skudt en masse billeder. Det tog 14 år at hugge hovederne ud i klipperne.

Efter at have nydt udsigten en times tid ræsede vi af sted til the Badlands, der der et helt unikt landskab. Navnlig ved solnedgang og -opgang falder lyset , så det farver området i en helt speciel farve.


Det var skyet, da vi nåede frem, men heldigvis blev der dannet et lille hul i skydækket lige omkring solnedgang, så vi kunne overvære det fantastiske skue.

 

 

Efter at have skudt et væld af billder kørte vi ind til den lille by Wall, South Dakota, hvor vi tjekkede ind på Econolodge. Derefter tog vi hen på den lokale restaurant, hvor jeg fik en bisonbøf. Det er simpelthen noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Mums, siger jeg bare.


Som altid holdt vi en times tamtam på motellet, før vi sagde godnat.

Vejrprognoserne er katastrofale. Flere chasere afbryder chasen og rejser hjem. Men vejret er en foranderlig størrelse, og man ved aldrig. Forhåbentlig vender prognoserne, så vi kan få mere vildt vejr. Foreløbig er der dømt turisttilværelse i mindst en uge. Totalt nederen.

 

Nå. I morgen venter en ny dag og nye prognoser. Vi må se.

Hilsen

Kai-Asle


Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.