, Stormchase 2011 – Dag 6

Over head rotation


Dagen begyndte lidt hektisk. Paul ringede og sagde, vi havde travlt. Vores target area var rykket længere østpå, og man regnede med, at bygerne ville poppe tidligere end først antaget. Der var derfor ikke tid til morgenmad.

Vi satte kursen mod Little Rock ca. 200 km mod øst. Da vi havde travlt, var der ikke tid til at stå ud af bilen, så morgenmaden fra Arby’s bestående af kyllingeburgere blev indtaget kørende.


Undervejs kom vi gennem Vilonia, der blev ramt af en EF-3 tornado for to uger siden. Skaderne var tydelige.

Dagens setup var byger, der bevægede sig fra sydvest mod nordøst med ca. 70 km/t. Det var derfor udelukket at prøve at fange dem, navnlig i det forholdsvis uvejsomme terræn med bakker og skove. I stedet gjaldt det om at køre i stilling og “tage imod” dem det rigtige sted.

Vores internet var desværre stået helt af, så vi var afhængige af Warmsector til at guide os.

Det sydøstlige USA har gennem længere tid fået store nedbørmængder. Derudover er der faldet store mængder nedbør længere nordpå med det resultat, at Mississippi flere steder er gået over sine bredder. Derfor stod flere marker under vand.

Vi ventede lidt i Little Rock, og der blev tid til et telefoninterview med TV2 News imens. Hør det her.

Vi begyndte at chase en lovende celle i nærheden af Beebe. På grund af det uvejsomme terræn må man bruge, hvad man kan finde. Således blev en stille amerikansk villavej til et chasepoint. Wallclouden var tydelig mellem de to huse. Den bevægede sig hurtigt mod nordøst, og vi opgav at chase den.

Senere satte vi kursen mod Memphis, Tennessee. Herfra gik vi videre sydpå for at intercepte (fange) en ny celle. De lå som perler på en snor sydvest for os. Hvis man ikke fangede den første, kom der hele tiden en ny.


Pludselig blev der dannet en funnel cloud, det vil sige en skytragt, som endnu ikke når jorden. Når den gør det, kalder man det en tornado. Det var et smukt syn. Rotationen og skytragten passerede lige hen over hovedet på os. Igen overraskede Mette positivt, for hun syntes, det så flot ud, og hun var ikke det mindste bange.

Warmsector var eminente til at finde den ene wallcloud efter den anden, men det var, som om tornadoerne ikke rigtig ville helt ned på jorden.

Nær Memphis holdt vi ind til siden på en bro, hvor en lovende rotation havde kurs lige imod os. Den dannede en flot skytragt, der passerede tæt forbi os.

Vi chasede videre i det tiltagende mørke, da endnu en celle trak op fra sydvest i Mississippi. Men det er bestemt ikke nemt, når der konstant er bakker og træer. Men vi så flere flotte wallclouds og rotationer i skæret fra de mange lyn.

Til sidst var det blevet helt mørkt, og vi besluttede at trække nordpå igen mod Memphis for at få noget at spise.

Valget faldt på Texas Roadhouse, der laver en sindssyg god bøf.

Mens vi sad og spiste, kom en del af Twistex-teamet ind ad døren anført af Tim Samaras. De satte sig i båsen over for os. Vi hilste på dem og fik en sludder.

Efter en rasende god bøf gik turen ud på parkeringspladsen for at se deres nye vogn. De har blandt andet indkøbt deres egen radar, og bilen er beklædt med et særligt materiale, som gør, at den ikke bliver bulet af haglene.

Foto: Sarah Austin

Dagen var nu ved at være omme, og vi kørte til Forrest City for at overnatte på Super 8.

Selvom det ikke blev til det helt store udbrud i det område, hvor vi var, kan mindre også gøre det. Vi så adskillige flotte wallclouds, flere skytragter og vanvittig smukke lyn.

Alt i alt en fin dag.

Nu står den på lidt afslapning og hygge, så selvom vi slår over i hjemmevideo-mode et stykke tid, skriver vi stadig blog og lægger billeder op. (Måske streamer vi endda fra hesteryg!)

Nu er der dømt dyner!

Godnat

Mette og Kai-Asle

PS På grund af træthed i går fik jeg ikke smidt videoen op det rigtige sted. Derfor virkede linket ikke fra den foregående dag. Det gør det nu, så gå tilbage og se den. Den er sindsoprivende!


Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.