, Stormchase 2009 – Dag 21

Dagens chauffør: Per
Target area: Dallas Fort Worth, Texas
Afstand: 300 km
Dagens tema: Hjemrejse!

Vejr: Skyfrit, varmt
Menu: Super start breakfast, chicken wrap, Denny’s

Det var det! Vi er nu tjekket ind på Days Inn i Dallas Fort Worth tæt på lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem i morgen middag (amerikansk tid).

Afgang fra Abilene omkring middagstid

You’ve seen one, you’ve seen them all!

Dagen i dag er gået med at shoppe i den sædvanlige mall, Grapewine Mills Mall, hvor vi er kommet i tre år nu. Måske er der et par gaver med hjem. Hvem ved?

Hvordan har årets chase så været? Umiddelbart skuffende.

For anden gang på to år er vi løbet ind i et Omega block, altså et højtryksområde over det centrale USA, hvilket har lagt en stor dæmper på det vilde vejr. Hvad er odds for det? Surt, surt.


I forhold til det, jeg oplevede sidste år, blegner dette års chase fuldstændig.

Man kan chase i flere år uden at se en tornado, men at chase uden at se noget overhovedet er totalt nedtur.

En stor, enlig roterende tordenbyge ude over prærien, et såkaldt mothership, kan faktisk være langt mere fotogent end en tornado. Og jeg er lige ved at tro, at jeg hellere vil se det. Men ikke engang det fik vi set.

I år har onde tunger hævdet, at det storstilede tornadoforskningsprojekt Vortex 2 har kastet en forbandelse over Tornado Alley. Tja… Måske. De startede faktisk samtidig med os. De har endnu ikke set en tornado og er snart desperate. Det er faktisk lidt synd for dem, synes jeg. For det er et godt projekt. De har også følge af flere meteorologer fra The Weather Channel, så det er blæst stort op i medierne herovre.

Læs mere om projktet her: Vortex 2

Udsigt fra værelset

Dog har er været flere gode episoder. I starten var der tre dages chase i Texas, hvor bilen blev ramt af kæmpehagl og fik store buler.

Så chasede vi i Kansas og fulgte en imponerende front i to dage.

Og så har vi chaset alene den sidste uges tid og oplevet vanvittigt flotte tordenvejr, skyformationer og endnu en gang det vildeste hagluvejr. Så helt tamt har det ikke været. Men der har været alt for mange døde perioder, og det har ikke været rigtig oppe at ringe.


Teknikken har i den grad drillet, navnlig i starten. Men takket være Per kom der efterhånden godt styr på de mange adaptere, invertere og stikdåser, der flød overalt i bilen.

Streamen fungerede bedre, men langt fra optimalt. Trods forstærker til vores datakort holdt det ofte op med at virke. Først til sidst fandt vi ud af, at kortet går i dvale, medmindre noget opdaterer løbende. Det blev klaret med en blank side, der indlæste et lille billede hvert 30. sekund. På den måde kunne vi holde forbindelsen i bedre tid.

Hvis man som team kan fungere under et højtryk, hvor man er tvunget til at lege turister i stedet for at chase, kan man klare mange ting.

Herligt!

Men også i år har det stået klart, hvor vigtigt det er at snakke om tingene, så misforståelser og alt for mange gnidninger undgås.

Umiddelbart er det her sidste gang, jeg skriver blog. Det tager alt for lang tid og fjerner fokus fra at tjekke vejrkort og lave forcasts.

Jeg ved, der er mange, der nyder at læse med hjemmefra, og jeg takker mange gange for jeres venlige kommentarer og konstruktive kritik, men det skal i hvert fald gøres på en anden måde næste gang. For det er hårdt at gå i gang med blog og billeder klokken to om natten efter at have været på farten hele dagen. Så vi må se…

Satellitanimation af bygen over Dallas

Igen i år har vi mødt en masse søde mennesker og stor amerikansk gæstfrihed.

Jeg vil slutte af, da jeg lige skal nå et skrive skadesrapport på bilen, før vi afleverer den i morgen. Her til aften har vi fjernet klister flere steder på bilen fra alt det gaffatape, vi har sat tingene fast med.

I morgen rejser vi fra Dallas klokken 12.10 amerikansk tid og flyver videre fra Atlanta til København i morgen aften kl. 18.00 amerikansk tid. Vi lander i Købehavn klokken 9.25 dansk tid søndag morgen i forhåbentlig solrigt vejr, som det ser ud lige nu. I kan følge os via fly-linket på forsiden.

Tak for i år. Og tak, fordi I gad læse med.

Om jeg tager af sted igen til næste år? Vi må se.

Hygge

Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.