,

Stormchase 2012 – Dag 6

ON THE BEACH!

Så kan vi endelig krydse endnu en ting af på listen over ting, vi gerne vil opleve. Lige siden 2006 har vi snakket om at køre ned til Den Mexicanske Golf og tage en dukkert. Det lykkedes omsider i dag.

Per pakker bilen

Vi spiste morgenmad ved nitiden, talte lidt med Danny om, hvordan det gik, og om han var oplagt til en 500 km lang tur ned til kysten. Danny er jo en sej jyde, så det var han selvfølgelig med på. Han har det også lidt bedre. Feberen er gået væk, men han er stadig mærket af den større omgang, han har haft.

Vi satte kursen mod Galveston, der flere gange er blevet ramt af orkaner. I 1900 blev byen ramt af en kraftig orkan, der slog over 6000 mennesker ihjel. Vi ville se havet og prøve at finde spor efter nogle af de senere orkaner. Blandt andet orkanen Ike i 2008.

Det var blevet noget varmere, og luftfugtigheden var betydeligt højere, og varmeindekset var også højere.

Turen gennem Houston bød på tæt trafik og en imponerende skyline. Lige så stille og roligt begyndte der at dukke flere og flere palmer op. Det er helst ikke noget, man skal se, når man chaser, men vi må jo køre efter det, der er.

Houston skyline

Damn good coffee!

Først på eftermiddagen nåede vi kysten og Den Mexicanske Golf. Yes! Så var der dømt vandpjaskeri.

Thomas manglede badebukser, og vi skulle begge bruge et håndklæde, så vi gik hen til en butik, der solgte alt muligt strandudstyr. Fyren i butikken fortalte, at der for nogle år siden om vinteren var faldet 10 cm sne, hvilket sker yderst sjældent på disse kanter. Den lå da også kun på jorden i 24 timer. Han gjorde os i øvrigt opmærksomme på, at vi ikke måtte smide tøjet. Øhhh, hvad mener du, dude? Jeg så, I var fra Danmark, svarede han. Der bader alle jo nøgne. Ha ha. Ja, der kan man bare se, hvilket omdømme Danmark har over here.

Jah! Nu har jeg badet i Den Mexicanske Golf.

Strandløverne

Danny havde af gode grunde ikke lyst til at lege strandløve alt for længe, og Per kan ikke opholde sig alt for længe i solen uden at ligne en kogt hummer, så Thomas og jeg kastede os ud i det store hav, Vandet var forfriskende 22 grader. Skøøønt! Vi lå og dasede en halv times tid, før vi satte kursen mod dagens endelige mål Corpus Christi, der ligger et stykke nede i det område, SPC har udsendt et slight risk for i morgen.

Karakteristisk hus på pæle

Levn efter orkanen Ike. Ellers var langt det meste nybyggeri

Da vi nåede byen Bay City, skulle der lige tankes op… altså med whisky. Vi går ikke så langt på literen. Det var Pers tur til at komme til lommerne. Valget faldt på Bubbas Bottles, hvor Per købte en god skotsk whisky. Og jeg fik øje på nogle extra stout Guiness, så dem nappede jeg selvfølgelig. Indehaveren Bubba og hans kone viste sig at være ualmindelig søde og rare. Den texanske gæstfrihed fornægtede sig ikke. Vi fik en sludder om whisky og stormchasing og vejr og vind. Da vi skulle betale, forærede han os fire shotsglas, så vi ikke skulle drikke whisky af papkrus. Hvabehar! Tak for det.

Hi Bubba and wife (didn’t get your name). Thanks a lot for your kind hospitality and the glasses. I love Texas!

Vi fortsatte sydpå. Danny var begyndt at blive træt, og vi sagde, at vi godt kunne stoppe, før vi nåede helt frem, men den gæve jyde bed tænderne sammen og sagde, det var fint. Han har i øvrigt været noget mere nærværende i dag, så mon ikke han er helt på højkant, når supercellerne senere eksploderer længere nordpå.

Vi tjekkede ind på Days Inn i Corpus Christi. Motellet har set bedre dage for sådan cirka 20 år siden, men det går nok. Den store kullinariske oplevelse stod ikke på lækker seafood, men… Wattaburger! Argh. Desværre var restauranterne lukkede, da vi nåede frem.

Men det blev da til en whisky i vores nye glas.

Here’s looking at you, Bubba!

I morgen er der som sagt slight risk i området med en lille mulighed for tornadoer, så vi krydser fingre.

I må hygge så længe. I morgen kører jeg selv i Chase Team Denmark 1.

Hilsen
Kai-Asle

Dagens rute

[map style=”width: 600px ; height:550px ; margin:20px 20px 20px 20px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/gps/dag6.kml”]

Related Images:

2 replies
 1. Claus R. B. Nielsen
  Claus R. B. Nielsen siger:

  Hej, Kai-Asle

  Spændende at se billeder fra Texas’ kystlinje langs Den Mexicanske Golf; et område der jo ellers sjældent er fokus på i forbindelse med The Lone Star State.

  Jeg håber I kommer i nærheden af noget mindre stillestående vejr de kommende dage – selv om det ser ud til at I alligevel forstår at udnytte “ventetiden” godt 🙂 Den strand ser i hvert fald ud til at slå Asnæs Svømmehal … 🙂

  Mange hilsener

  Claus.

  Svar
 2. Martin H. Jensen
  Martin H. Jensen siger:

  Nu hvor jeg sidder og spiser frokost, er der desværre endnu ikke opdateret blog for d.10. maj.
  I stedet gik jeg lige på street view i det område i er i. Man kan godt se at vejene går ligeud og ligeud. Det slår jo endda Adelers Alle og andre lange lige veje på Lammefjorden med en faktor ? men mange. Det må være svært at holde fartbegrænsningen på sådanne lige veje.
  En anden ting man kan se, er at de ikke graver el- og telefonledninger ned. Det er selvfølgelig dyrt i starten, men må vel tjenes ind efter stormvejr o.s.v.
  Og hold nu ikke ferie alt for længe. Der skal snart chases efter noget spændende vejr.
  Martin.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.