, Stormchase 2010 – Dag 10

Dagens chauffør: Kai-Asle
Target area: Amarillo i Texas Panhandle
Afstand: 611 km
Dagens tema: Flugt fra kulden mod nord, Greensburg – År 3, hygge

Vejr: Sol, men bidende kold nordenvind! Masser af stormskader
Menu: Superstart breakfast, lækker sandwich til frokost, Big Texan
Dagens rute:

 

Da jeg vågnede i dag, trak jeg gardinerne fra og kunne konstatere, at solen skinnede fra en skyfri himmel. Men der blæste stadig en bidende kold vind fra nord. Ifølge stormrappoterne var der mange tage, der var blæst af, og mange træer var væltet, så det havde været en vild aften og nat.
Vi blev enige om at køre sydpå til Texas Panhandle (selve “håndtaget” på delstaten). Vi ville ned til Amarillo, hvor man blandt andet finder den berømte restaurant Big Texan, hvor man kan få en bøf på 2 kg!! Og hvis man spiser den, inden der er gået en time, er den gratis. Jeg prøvede at lokke Thomas til at spise den, men sjovt nok afslog han. Det er altså også meget kød.

På vejen passerede vi den lille by Greenburg, som i 2007 blev ramt af en altødelæggende EF5-tornado. Det kan I læse om her.

Vi har besøgt området hvert år siden, og det har været spændende at følge med i genopbygningen. I år var der sket rigtig meget.

Flere boliger, forretninger og villakvarterer var skudt op. Og bymidten var gjort i stand komplet med fortove og bænke og små træer og bede.

Vi spiste en dejlig frokost på en helt ny cafe, hvor vi nødt en lækker sandwich med masser af grønt i. Dejligt. Bagefter besøgte vi deres kunstcenter, hvor man udstillede en masse fotografier af en lokal fotograf. De var meget stærke, men formidable. Man kan besøge hans webside her.

Stairway to heaven

Bagefter susede vi sydpå og nåede snart ned i det ufatteligt flade plateau, der ligger i cirka 1000 meters højde. Her kan man se 60-80 km i alle retninger. Fantastisk område at chase i, da udsynet er så forrygende.

Vi stoppede og tog billeder af landskabet, da TIV2 pludselig kom ræsende forbi efterfulgt af flere andre vogne fra Vortex 2. Hvordan havde de fundet ud af, hvor vi skulle hen? Nå, spøg til side. Der er ikke noget varsel ude for området i morgen, men en marginal chance for lidt vejr, og det var det, vi var gået efter. Måske var det også det, de havde kig på.

TIV2

Da vi nåede Amarillo, kørte vi hen til Big Texan, hvor der også er et motel. Men da internettet stort set var ikke-eksisterende, ville vi ikke overnatte der. Dog skulle vi smage en af deres berømte bøffer.

Per og jeg bestilte 350 g bøffer, mens Thomas valgte en på 500 g. De var lige, så de smeltede på tungen, og de smagte fantastisk. Både motellet og restauranten var holdt i et vaskeægte cowboytema. Tjenerne var således iført cowboystøvler, jeans, skjorte og cowboyhat. Samtidig gik musikere rundt med violin og guitar og underholdt ved bordene. Og søreme så, om stedet ikke også var fyldt med forskere og studerende fra Vortex 2-projektet! Vi så således Josh Wurman, der leder hele projektet. Han har medvirket i samtlige sæsoner af Stormchasers på Discovery Channel. Det var da fedt. Måltidet lå tungt i maven, så det var hårdt at rejse sig.
Da vi kom udenfor, så vi en hel flåde af forskningskøretøjer. Det skaber altså en rigtig god atmosfære.

Vi tjekkede ind på Super 8 og kørte hen i Starbucks og købte en af de sædvanlige Cafe Latte og tog tilbage til motellet for at se et par afsnit af Klovn og drikke en whisky og et par øl. Og således nåede endnu en dag vejs ende.
Vi er også nået halvvejs i chasen. Status? Ikke overvældende. Faktisk var den første dag bedst. Men i år har problemet ikke været højtryksvejr, men en manglende ingrediens. Det er sådan, at for at få dannet noget voldsomt vejr, skal ingredienserne for det første være på plads. Dernæst er der timingen. Det nytter ikke, at to af tre parametre er opfyldt, hvis det tredje først kommer til senere, hvor det er for sent. Og det er faktisk det, der er skete flere gange i år. Udsigterne har været særdeles lovende, men tingene er ikke rigtig faldet i hak på det rigtige tidspunkt. Sådan er det også at chase. Det er vejret, der bestemmer, og det er betingelserne. Længere er den ikke. Men søndag aften ser vi formentlig optakten til det, der mandag bliver årets største tornadoudbrud. I hvert fald hvis prognoserne holder stik. Så vi krydser fingre.
Nå, mere om det senere. I morgen vil vi prøve at vaske dytten, så vi ser præsentable ud, når nu Discovery får nys om, at vi er i området. 🙂

Motellet


Talk to you later, folks!
Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.