, Stormchase 2006 – Dag 6

Lørdag den 20. maj stod vi op ved halvsekstiden og spiste ikke morgenmad! Vi snuppede en hurtig kop kaffe og en banan, fordi vi skulle skynde os til Kansas, hvor der muligvis kunne udvikle sig noget vildt vejr i løbet af dagen på forkanten af en svag koldfront, der bevægede sig ned over Kansas.
Dagens rute var 900 km fra Colorado Springs Colorado til Wichita, Kansas.
Dagens chauffør var Kai-Asle.

Parkeringspladsen uden for motellet med vue mod foden af Rocky Mountains. Flot blå himmel og 20 graders varme klokken seks om morgenen.

 

colorado


Jeg er så heldig, at mine to medchasere også sætter pris på “damn good coffee”. Altså ikke en hvilken som helst kop sort tjære. Næ nej. Vi vil have Starbucks. vil vi, Og dem er der jo mange af herovre. Man skal bare lige finde dem, og det har været lidt af et problem. Derfor var det jo som en åbenbaring, da det endelig lykkedes os at finde en.

Og de fik “damn good coffee”!

 

starbucks
Et par tørstige chasere

Vidste du, at man kun må køre 70 mph (ca. 115 km/t.) på amerikanske motorveje? Det vidste jeg godt, men alligevel blev jeg stoppet af en amerikansk “state tropper”, der påstod, jeg havde kørt 84 mph (130 km/t.). Fjols! Men da han løsnede pistolhylstret og bad mig stige ud, undlod jeg at sige ham imod. Jeg fik æren af at sidde på forsædet af en amerikansk patruljevogn, mens han skrev en bøde til mig. Den kom til at lyde på hele $114!! (ca. 700 dkk). Drengene syntes,vi skulle deles om bøden, eftersom jeg jo havde leveret dagens underholdning. Tak for det!

Efter en meget lang køretur på elleve timer nåede vi Wichita, hvor der var alt andet end vildt vejr. Over 30 grader og solskin! Men sådan er det, når der kun er varslet “slight risk”. Det var et grænsetilfælde, og det blev ikke til noget. Men vi er fortrøstningsfulde, for nu ligger vi i det helt rigtige område. Og faktisk viste det sig, at restauranten, vi spiste på her til aften, ti minutter forinden havde været besøgt af et chaserteam fra Las Vegas. Desuden holdt der uden for motellet en meget spændende bil. “Severe storm spotter”. I morgen går det løs!

 

stormspotter
Stormspotter-køretøj

 

Hilsen
Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.