, Stormchase 2007 – Dag 6

Dagens chauffører: Andreas, Kai-Asle
Target area: Vestlige Kansas
Afstand: 850 km
Dagens tema: Flyttedag!
Vejr: Skyfrit, let brise, 30 grader
Menu: Boller, bøffer, wienerbrød, Sonic Burger, Spicy Italian

Dagen i dag er gået med at rykke teltpælene op og vinke farvel til Texas i denne omgang. Før vi forlod Junction, måtte vi dog lige prøve at spise morgenmad for anden gang på Sonic, som vi sidste år troede var noget med søde sager. Men Warmsector sagde, at man også kunne få burgere. Før i tiden kom pigerne på rulleskøjter rullende med maden. Lidt ligesom i Happy Day’s med Fonzie. Det smagte glimrende. Og så kunne man få iced latté. Mums!

 

sonic
Fastfoodkæde efter den gamle opskriftsonic
Thomas og Maj-Britt bestiller

Vi satte kursen nordpå mod Kansas, hvor der som sagt er lagt i ovnen til noget stort de næste par dage.
Landskabet skiftede stille og roligt karakter fra kuperet terræn med lav, frodig vegetation til mere goldt og fladt landskab og videre til opdyrkede marker og kvæghold.

 

by


Stemningen i bilen var løftet. Jeg tror, vi alle trængte til en lille fridag, hvor vi kunne tage det lidt med ro, selvom vi trods alt skulle køre næsten 900 km. Men i den fede dyt med fartpilot, bløde sæder, kopholder med damn good coffee og blide countryrytmer fra den lokale Texas-radiostation, så er det jo en smal sag.

 

hund
Cowboy med hund poserer for mig

Undervejs ville Warmsector vise os en såkaldt spøgelsesby. Det er en by, der er blevet forladt for nogen tid siden. I det her tilfælde var det en by, hvis hovedindtægt var olie. Da oliekilderne tørrede ud i 1926, begyndte byen så småt at uddø. Først røg posthuset, senere jernbanen, og det betød dødsstødet for byen.

 

hus
I know what you did last summer!

Efter at have kørt ad små både støvede og sumpede grusveje med hjertet i halsen i en halv times tid, nåede vi frem til byen. Men det var en rigtig spøgelsesby, for den var ikke til at se! Nogle få rønner, that’s it! Vi var megaskuffede, og Warmsector beklagede, men de havde aldrig selv været der, så det var jo ikke deres skyld. Lidt slukørede fortsatte vi sidste etape af vores tur.

Vi sidder nu i Liberal, Kansas, hvor vi med spænding afventer morgendagens vejr. Varslet for i morgen fra SPC lyder:

 

… POTENTIALLY SIGNIFICANT SEVERE WEATHER EVENT POSSIBLE TODAY
ACROSS THE PLAINS… VERY LARGE HAIL MAY ACCOMPANY HIGH INSTABILITY
SUPERCELLS…ALONG WITH A FEW STRONG TORNADOES.


De lover altså med andre ord mulighed for meget voldsomt vejr med tornadoer og store hagl. Det er dog vigtigt at understrege, at det kun er en prognose, og at det ikke nødvendigvis holder stik, men der er potantiale for det, så vi krydser fingre.

Lige et par fotos af køleren og vinduesrammen. Bemærk, at haglene har ramt fra siden, så der har været fart på vinden.

 

haglskade
Bilen efter mødet med den volsomme tordenbygehagl
Selv listerne på siden gik ikke ram forbi

Nu vil jeg ile på køjen og nappe at par timers søvn, før det går løs igen. I morgen er der forhåbentlig masser af flotte vejrbilleder.

Hilsen Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.