,

Stormchase 2013 – Dag 6

FRUSTRATION!

Som overskriften antyder, har dagen i dag stået lidt i frustrationernes tegn.

Da vi stod op om morgenen, havde SPC udsendt et slight risk for grænseområdet omkring Texas, Arkansas og Louisiana. Det lå næsten seks timers kørsel fra os, så vi havde småtravlt. Men alligevel kom vi lidt for sent af sted.

Derfor satte vi fuld speed på. Ifølge prognoserne skulle der dannes noget fra omkring firetiden, så det ville blive lige til øllet.

_KAS0460

Undervejs nappede vi en hurtig burger og ræsede videre østpå. En særdeles lovende supercelle var blevet dannet i det nordøstlige Louisiana og bevægede sig langsomt mod sydøst.

Det var frustrerende at prøve at fange den, da vi først skulle stik øst og dernæst sydøst. Så til at begynde med bevægede supercellen sig rimelig hurtigt væk fra os.

twarned cell

Først i Shreveport kunne vi sætte kursen sydpå og arbejde os ind på bygen, der nu bevægede sig med en hastighed af små 50 km/t.

Men jo tættere vi kom på bygen, desto mere aftog den i hastighed, og til sidst gik den fuldstændig i opløsning i løbet af 15-30 minutter, hvilket er ret usædvanligt for en byge af den kaliber.

_KAS0470 _KAS0475

Den døde byge

Ikke desto mindre måtte vi smide håndklædet i ringen. Klokken var blevet mange, og vi skulle nordpå, faktisk tilbage ad den vej, vi var kommet.

_MG_1971
Make love to the camera!

Det forholder sig sådan, at SPC har udsendt en lovende slight risk, men helt oppe i South Dakota næsten 2000 km. Derfor er vi nødt til at køre adskillige kilometer i aften, for at tage toppen af de mange kilometer, vi skal køre i morgen.

day3prob_0730

Det eneste flotte, vi så i dag, var et område med hagl på jorden, hvor der lå en lavthængende tåge. Et ualmindeligt smukt syn.

_KAS0483

Så mange var ordene herfra.

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

Dagens rute var en højdespringer på 972 km.

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/dag6.kml”]

Hilsen
Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.