,

Stormchase 2013 – Dag 7

AWESOME STRUCTURE!

Klokken er i skrivende stund to om natten amerikansk tid. Jeg har været chauffør i dag på en hæsblæsende 900 km lang chase over 12 timer, så jeg er godt mørbanket. Derfor bliver det en forholdsvis kort blog, for i morgen er der lagt i ovnen til det helt store brag. Mere om det senere.

_KAS0505
Downtown Dallas

Planen i dag var egentlig at trække nordpå og køre os i stilling til morgendagens setup, men under morgenmaden så vi, at SPC havde udsendt et slight risk for området lige vest for Dallas, det vil sige en halvanden times kørsel vest for os.

_KAS0510
Frokost og kaffe

_KAS0514

Det måtte vi bare chase. Vi satte kursen mod Abilene, men gik sydpå forinden, da bygerne begyndte at poppe syd for os.
_KAS0521

_KAS0541
Den nordlige byge popper

På et tidspunkt poppede det også nord for os, så vi holdt ind til siden for at drøfte situationen igennem. Udenfor var det smeltende varmt. Hele 37 grader og meget høj luftfugtighed.

_KAS0547
Meget spøjs skytragt

Vi besluttede at gå sydpå, da den celle virkede mest lovende. En time senere begyndte den nordlige celle selvfølgelig at se mere lovende ud, men den lå næsten to timers kørsel nordpå. Og nu mistede vi også internetforbindelsen og var i realiteten blinde.

_KAS0564

Derfor måtte vi slå over i old school-chasing mode, hvor man kigger op på himlen i stedet for at sidde med næsen begravet i skærmen.

_KAS0568

Den nordlige celle udviklede sig betydeligt, så vi valgte at vende om og jagte den.

_KAS0572

Det blev til mange hundrede kilometer ad snoede bjergveje og landeveje, før vi omsider nåede op i området. Her blev vi mødt af det smukkeste syn, jeg længe har set. En umanerlig smuk skystruktur, hvor man kunne se inflow-tails, shelfcloud og en meget markant updraft. Alt det blev krydret med flotte lyn. Det var hele turen værd. Jeg vil lade billederne tale for sig selv, da klokken er mange.

_KAS0578

I morgen har SPC udsendt moderate risk for området umiddelbart nord for os og op til græsen til Nebraska, så vi skal tidligt af sted og finde ud af, hvor vi skal køre hen.

_KAS0579

Dagens rute var på 880 km.

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/dag7.kml”]

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.