, Stormchase 2009 – Dag 6

Dagens chauffør: Per
Target area: Kansas
Afstand: 450 km
Dagens tema: Besigtigelse af tornadoskader, transport til næste dags setup

Vejr: Sol, letskyet, senere let regn
Menu: Morgenmad: Ihop, Starbucks, Aftensmad:

 

Dagen startede med at skrive blog ved halvtitiden og ordne billeder. Vi skulle tjekke ud klokken elleve, så der var stress på. Men jeg skulle også nå i bad af hensyn til mine medrejsende, så jeg nåede ikke at få ordnet alle mine billeder. De er efterfølgende lagt på, så smut tilbage til dag 5 og tjek dem ud.

 


Efter at have proppet alle vores ting ind i bilen, og jeg mener proppet, kørte vi hen på Ihop (International House Of Pancakes), hvor man kan få den lækreste morgenmad. Jeg tog Best Samples, der består af spejlæg, pølser, skinke, hashbrowns, bacon og pandekager og mælk og kaffe. Mums!

 


Dernæst kørte vi af sted vestpå mod byen Anadarko, der efter sigende blev ramt af en eller to tornadoer den foregående aften.


Da vi nåede frem, var det tydeligt at se, at byen var blevet ramt af kraftige vinde, men det lignede ikke udprægede tornadoskader. Snarere straight line winds (faldvinde) eller rfd’s (rear flank downdraft).Træer var revet op med rode, tage skrællet af, og vinduer var blæst ind.

 

 


Efter at have kørt rundt et stykke tid vendte vi om og kørte tilbage til Oklahoma City.

Her besøgte vi en kær gammel ven, Starbucks! Damn good coffee!!!

 


Dernæst satte vi kursen mod Wichita, Kansas.

 

En god times kørsel derfra kørte vi ind for at tanke op og mødte en britisk chaser ved navn James, der arbejdede for Cannel 6 News, og som lige var flyttet til Oklahoma City med sin kæreste.


Han var en spøjs fætter, der var fuld af spændende historier fra sin tid som chaser i Tornado Alley. Nu arbejder han som sagt for en tv-station og leverer materiale fra felten til deres vejrafdeling. Det må da bare være et fedt job. Hvad siger du, Mette? Er vi flyttet? 🙂

 


Vi ankom til Wichita ved titiden og snuppede en lækker sandwich på JJ’s, Jimmy John’s.
Dernæst tjekkede vi ind på Econolodge. Med endnu en kupon kostede det 45 dollars for en overnatning. Ikke værst. Vi hyggede vi os nogle timer på motelværelset og drøftede morgendagens setup og nyd den nyindkøbte Talisker og de kølige NBA’ere (Newcastle Brown Ale).
I morgen skal, vi tidligt op, da vi endnu ikke er helt sikre på targetområdet. Måske bliver det i det sydlige Kansas eller det nordlige Oklahoma. Vi må se.

Til sidst vil jeg gerne sige, at vi er klar over, at streamen ikke fungerer optimalt. Den er ved at udvikle sig til et irritationsmoment, men vi knokler for at få det til at køre. Vi har ofret tusindvis af kroner på en forstærker til vore mobile internet, men alligevel kører det ikke optimalt. Som sagt gør vi vores bedste for at få det til at køre, men det er ikke nemt.

 

Så mange var ordne for denne gang. I morgen bliver en stor dag før desværre mange dage uden gang i den. Nå, det er kun prognoser. Vi må se.

Godnat og sleep well!

Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.