, , New Mexico Action

Dagen i dag bød på flotte tordenbyger og lidt voldsom meget action på motorvejen.
Om morgen drøftede vi, hvor vi skulle køre hen, Arizona, det sydlige New Mexico eller måske mod nordvest? Ikke nemt. Derfor lagde vi ud med at flyde en halv time ved poolen, mens vi talte om det.


Vi blev enige om at køre til Albuerquerque og så beslutte derfra. Det var kun en halvanden times kørsel sydpå.


Ude i horisonten stod der flotte cumulusskyer, og mens vi kæmpede med at få opdateret radaren, så kørte nettet upåklageligt. I Albuerquerque valgte vi at gå vestpå mod Gallup, der ligger tæt på grænsen til Arizona. Her ville vi så stikke en finger i jorden eller rettere i luften og se, hvordan vejret udviklede sig.


Men undervejs poppede det gevaldigt omkring os, så efter en hurtig gang frokost på Vagns yndlingsspisested McDonald’s, besluttede vi at chase en byge, der lå lige bag os mod øst, hvor vi kom fra. Arizona ligger så langt i den modsatte retning af, hvor vi senere skal hen.


Det fantastiske ved at chase her er, at man kan se så uendelig langt. Så vi kunne se den flotte tordenbyge i sin fulde udstrækning med den kraftige nedbør nedenunder.

Heldigvis bevægede bygerne sig meget langsomt. Nogle af dem var næsten stationære, så det var dejlig nemt at køre lidt, holde pause, fotografere og så køre lidt igen.

Vi så flere flotte lyn. Bygerne var high based, så lynene kom meget højt oppefra. Desværre regnede det for meget til, at vi kunne sætte stativet op.


Derfor besluttede vi at corepunche bygerne, det vil sige køre igennem dem. Det gør man kun, hvis de ikke er alt for kraftige. Men vi vidste, at de indeholdt enorme mængder vand, så vi tilpassede farten efter forholdene. Det var der en anden, der ikke gjorde.


Lige pludselig fik jeg øje på en pickup i den modgående bane, der skred ud, snurrede rundt, skred ned i midterrabbatten med kurs imod os. Jeg havde en stor lastbil lige bagved, så jeg kunne ikke bare bremse hårdt op. Men med hiv og sving fik jeg sat farten ned og drejet lidt til siden. Heldigvis rullede pickuppen ikke rundt, så den blev i midterrabatten, og bilisten var uskadt. Men vi så, hvor hurtigt det kan gå galt. Puha! Sikke et chok! Se videoen nedenfor.

Vi arbejdede os stille og roligt tilbage mod Albuerquerque. I takt med den aftagende solopvarmning begyndte bygerne at falde sammen, og vi blev enige om at stoppe efter en lige lovlig spændende, men udbytterig dag.


Vi satte kursen mod Amarillo og sidder lige nu i Santa Rosa, 200 km vest for Amarillo.

I morgen skal vi dase ved poolen og spise på Big Texan.
Dernæst er der forhåbentlig dømt chase de næste par dage.

Det var dagens tekst. See you!

Kai-Asle

Related Images:

1 svar
 1. Thomas
  Thomas siger:

  Hej gutter,
  sør’me godt der ikke skete noget på Interstaten.

  Flotte foto’s af nedbøren.

  Har du ikke introduceret Vagn for Sonic’s endnu ??? 🙂

  Krydser fingre for lidt action i the Panhandle i morgen, onsdag…

  Take care,
  Thomas

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.