,

Stormchase 2013 – Dag 16

LET’S DITCH THAT SUPERCELL!

I dag har vi taget en fridag. Dermed ikke sagt, at vi ikke har kørt, for det har vi. Men vi har vendt en umanerlig smuk supercelle ryggen. Og så har vi hilst på selveste mr. Reed Timmer.

Planen var at køre fra Wall i South Dakota til Dodge City i Kansas. En rask lille titimers køretur på 960 km.

Vi tog af sted i finregn og overskyet køligt vejr og iskolde 14 grader. Men så snart vi nåede ned i Nebraska, steg temperaturen mærkbart til 26 grader. Der lå en meget skarp grænse imellem de to stater. Og for at det ikke skal være lyv, så var der surfacebased cape på 5000 og mixed layer cape på 4000, men en ret kraftig cap. Alt det betyder pænt gode betingelser for dannelse af superceller, hvis de kunne bryde igennem cap’en.

Det var dog ikke noget, vi gjorde så meget ud af, for vi havde jo aftalt ikke at chase.

Da vi nåede et stykke ned i Nebraska, så vi Reed Timmers Dominator 2 holde på en tankstation flankeret af et væld af chasere. Vi kørte straks derind.

_KAS1515

Og hånden på hjertet og uden at prale. Da han så os, smilede han og vinkede. Han kunne altså godt huske os fra 2010, hvor han blandt andet tweetede “Chase Team Denmark rocks”.

_KAS1534
The man himself

Vi steg ud og hilste på ham og tjekkede Dominator 2 ud. Vi mødte også Matt, som vi har chaset med et par gange. Han er chauffør for Extreme Tornado Tours fra april til juni. Fed tjans.

_KAS1531

Det var vildt hyggeligt, og alle stod bare og ventede på, at en celle brød igennem cap’en, så chasen kunne komme i gang.

_KAS1517

_KAS1521
Octocopter, der anvendes til filmoptagelser

Så vi nøjedes med at kigge, snakke og hygge.

20130526-IMG_0266
Må jeg røre?

Efter et stykke tid kørte vi videre sydpå. Pludselig kunne vi se på radaren, at en meget lovende celle var poppet stort set stik øst for os. Uh, hvor var det fristende at chase den. Efter et stykke tid havde den antaget klassisk supercelleform komplet med massiv ambolt og overshooting top. Det krævede i den grad stålvilje ikke at chase den. Paul og Sarah fra Warmsector chasede den, og vi fulgte med på deres stream. Den blev tornadowarned, da vi nåede længere sydpå, og der blev rapporteret om en tornado.

_KAS1541

Det er nok første gang, vi har undladt at chase en supercelle.

_KAS1542
Suk! Så nær og dog så fjern

Vi nåede vores destination Dodge City i Kansas ved ettiden om natten.

I morgen er planen en tur til Greensburg, der ligger to timers kørsel herfra, og måske chase, hvis vejret vil.

Dagens rute var på 961 km
[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/dag16.kml”]

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

Related Images:

1 svar
  1. Claus Nielsen
    Claus Nielsen siger:

    Hmm, Jeg kom lige til at tænke på, at Reed Timmers “Dominator” vist må gøre det ud for den absolutte antitese til min Toyota Aygo … 😉

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.