,

Stormchase 2013 – Dag 17

DAY OFF

I dag har vi taget en fridag. Jeg har sovet længe, fået vasket alt mit tøj, og vi har spist en god (sund?) morgenmad på Ihop, æg og bacon, pølser, røsti, skinke og pandekager med sirup. Yummie!

Bagefter kørte vi som aftalt til Greensburg, der er et fast tilbagevendende indslag.

_KAS1546 _KAS1547
En spøjs ide med en masse tingeltangel, der snurrrer og drejer rundt

Lige siden Thomas og jeg oplevede den altødelæggende EF5-tornado den 4. maj 2007, der jævnede byen med jorden, har vi besøgt den hvert år. I kan læse mere om Greensburg-katastrofen her.

I nabobyen havde man måske belært af erfaringerne fra Greensburg opstillet beskyttelsesrum. Vi troede, det var indgangen til en kælder. Men det var en stålkasse med ventilation, der var boltet fast til jorden.

_KAS1548 _KAS1550

20130527-IMG_0308

Denne gang var vi så heldige at få en rundvisning i det tornadosikre hus, som man har bygget et prøvehus af i byen. Her er der tænkt på både sikkerhed, miljø, energi og genbrug.

_KAS1554 _KAS1555
_KAS1560

I øvrigt er der ikke sket de helt store ændringer siden sidst. Biografen er næsten færdig, men det er også det.

_KAS1564

Sidst på eftermiddagen kørte vi retur til Dodge City. Da det var mig, der sad bag rattet, blev jeg naturligvis stoppet af politiet. Jeg kørte også lidt for hurtigt. Han målte min hastighed, mens han kom kørende imod os. Heldigvis var det en af de venlige, så vi slap med skrækken og en høflig henstilling om at køre langsommere.

Om aftenen gik vi ud på den gamle traver Applebee’s og spiste ribs.

I morgen og de næste tre dage står den på megachase. Et potent lavtryk rykker ind fra vest og pumper masser af energi op i Tornado Alley, så vi får nok at se til.

Foruden billederne på dagens blog har jeg lagt en video op af den flotte supercelle, som Per Christiansen har filmet og redigeret.

Dagens rute var på beskedne 186 km
[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/dag17.kml”]

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

Related Images:

1 svar
 1. Claus Nielsen
  Claus Nielsen siger:

  Spændende at se billederne fra det delvist genopbyggede Greensburg!

  I øvrigt kan jeg se, at I har været i kontakt med vores lokale dagblad, Nordvestnyt, der i dag (d. 28. maj) bringer en artikel, hvor I rapporterer hjem om jeres oplevelser 🙂 .

  Med venlig hilsen

  Claus.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.