,

Stormchase 2013 – Dag 15

STRUCTURE!

I dag har vi set noget af det smukkeste, man kan se, når man chaser. Der er ingen tvivl om, at tornadoer er et ualmindeligt smukt og fascinerende syn. Men et stort ‘mothership’, der hænger ude over prærien, kan sagtens måle sig med det.

Vi skulle forholdsvist tidligt af sted fra Ogallala for at prøve at fange nogle af de byger, som en af modellerne havde til at poppe i løbet af eftermiddagen.

Vi kørte op igennem et betagende smukt landskab med bølgende marker og bisoner og vilde heste. Senere passerede vi igennem det umådeligt smukke Badlands. Utroligt flot.

_KAS1412

En byge var poppet lidt nordøst for Rapid City. Den bevægede sig langsomt mod øst, så der var mulighed for at fange den.

badlands-celle2
sat_23.05.13

Lidt før Rapid City fik vi kontakt med bygen, der var severe warned og faktisk også viste tegn på rotation.

_KAS1423
_KAS1439

Der var masser af rotation, og det er jo netop det, vi gerne vil se.

_KAS1447 _KAS1460

_KAS0932

Da den bevægede sig så langsomt, var det ikke noget problem at holde sig foran den. Problemet var vejene. Der er ikke så mange af dem helt heroppe, så man skal virkelig være god til at tænke fremad.

_KAS1462

Vi rykkede hele tiden en smule øst- og sydpå. Samtidig ændrede bygen sig fra en klassisk supercelle til en lp-supercelle, samtidig med at solen gik ned. Fantastisk skue. Bedre bliver det ikke.

_KAS1474 _KAS1487

De næste par dage chaser vi ikke. Vi trænger til lige at slappe af og lade batterierne op til midt i næste uge, hvor et potent system rykker ind fra vest, hvilket kan give flere gode chasedage.

_KAS1498

[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/dag15.kml”]

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

 

Related Images:

2 replies
  1. Lone Brodersen
    Lone Brodersen siger:

    Wauw, flotte billeder !!……nemt at forstå hvorfor i/man kalder det ‘mothership’…..

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.