,

Stormchase 2013 – Dag 9

MORE TORNADOES!

I dag har vi oplevet flere tornadoer og hagl. Vi har også misset nogle tornadoer på grund af afveje og politiet.

Vi startede fra Pratt om morgenen. Der var nok en gang lagt i ovnen til en gang tornadoer.

Sydvest for Wichita kom vi hurtigt tæt på en lovende celle komplet med wallcloud og inflow-band.

Vi manøvrerede os helt tæt på mesoen og så rotation.

_KAS0984

Og så fik vi øje på en tornado. Den var ved at nå rebstadiet. Samtidig trak en ny rotation ind over os.

_KAS0988

_KAS0990

_KAS0991

Pludselig blev det alt for farligt at være der, og vi skulle væk. Men der var så mange chasere på vejene, at vi måtte holde i kø, samtidig med at regn, hagl og formentlig en tornado i regnen nærmede sig.

_KAS0996

_KAS1002
Ny tornado til venstre for vejen

Til sidst slap vi ud. Længere mod syd lå der flere lovende celler, navnlig nær Oklahoma City. Dem ville vi gerne ned til.

Desværre lå vi bagest efter Warmsector. Og på grund af regnen kom vi til at dreje forkert, så vi røg nordpå i stedet for sydpå. Katastrofe! Vi drejede af igen for at vende om. Her skulle vi igennem en betalingsstation. Per prøvede desperat at få den til at spytte en billet ud. Pludselig hørte vi en højtalerstemme, der brølede “get out of here now!” Han jokkede sømmet i bund.

Vi kørte over motorvejen og drønede sydpå igen. Her kørte vi lige ind i det kraftige nedbørfelt komplet med kraftig regn, hagl og rotation. Ikke helt ufarligt, men vi slap igennem.

Vi skulle køre meget stærkt for at indhente de andre længere sydpå. Det betød, at Per måtte give fuld gas. Det var der desværre en strisser, der var dybt utilfreds med. Så han slog blinket til og stoppede os. Normalt tør de lidt op, når de ser, at vi er chasere. Det var ikke tilfældet her. Han lagde ud med at sige “I don’t care, if you are…” og virkede vred. Altså ingen kære mor der.

_KAS1024

300 dollars måtte Per af med, men vi splejser selvfølgelig til bøden.

_KAS1028

Desværre var vi nu så forsinket, at vi ikke kunne nå den allersydligste celle, så vi drejede af i Perry og prøvede at chase nogle af de byger, der lå der. Vi siksakkede østover ind foran de byger, der trak op fra sydvest.

_KAS1050

Det var et besværligt område at chase i med mange bakker og træer.

_KAS1059

Til sidst begyndte bygerne at aftage i intensitet, og vi indstillede chasen og kørte tilbage til Norman, hvor vi mødtes med de andre.

_KAS1063

Endnu en dag med tornadoer. Ikke værst. Desværre gik det hårdt ud over byen Shawnee, der blev ramt af den celle, der lå nede ved Oklahoma City. En tornado ramte byen og anrettede store ødelæggelser. Mindst én person omkom.

Artikel om Shawnee.

Dagens ruter var på 807 km.
[map style=”width: auto; height:640px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/dag9.kml”]

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

 

Related Images:

3 replies
 1. Morten S. Mølgaard
  Morten S. Mølgaard siger:

  Pyha, nu måtte jeg da lige trække vejret en ekstra gang. Sikke noget…
  Jeg kan levende forestille mig, at det må være med modsatrettede følelser, at man tager på sådanne ture.
  Ét er de majestætiske og smukke scenerier, som tornadoer kan præstere, når de står ude midt på prærien. Det så vi for 3-4 dage siden.
  Men man ved, at katastrofen pludselig kan ske – og at man selv kan risikere at stå midt i den. Det så vi så i går. Det er “medaljens” uhyggelige bagside. Tragisk. Godt, at I er uskadte.
  De bedste hilsner
  Morten

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.