,

Stormchase 2013 – Dag 4

SPC AND MINICHASE (opt.)

I dag har vi forladt Oklahoma og er kørt tilbage til Texas for at være i stilling til onsdagens forhåbentlig kraftige tordenbyger.

_KAS0251
Mit hotelværelse

Vi sprang Waffle House over og spiste morgenmad på hotellet. Den var faktisk ganske glimrende med både røræg og pølser og frugt.

Bagefter skulle vi hente et par ting hos Marc og Sharon. Vi gik ud og spiste pizza med dem.

Marc havde arrangeret et besøg hos SPC, der er det allerhelligste for os. Her udarbejder man prognoser for voldsomt vejr og udsteder varsler. Vi var der sidste år, men fik kun lov til at trykke næsen flad mod ruden, fordi vi ikke var sikkerhedsgodkendt.

_KAS0254

_KAS0252

National weather center, Norman

Men i år fik vi altså lov til at komme helt ind. Her blev vi mødt af venlige forcastere, der gerne fortalte os om de mange vejrmodeller, de bruger. Vi benyttede også lejligheden til at få lidt insiderviden med hensyn til onsdagens vejr og weekendens. Vi havde jo valgt at rykke sydpå til Abilene, Texas, og det syntes de var et godt valg.
Det var stort at være der, og humøret var højt, da vi tog afsked med dem.
_KAS0257 _KAS0258 _KAS0260 _KAS0261

_KAS0269 _KAS0264

Nede i hallen i vejrtjenesten hænger der en globus med radar- og satellitbilleder. Superfedt!

Planen var nu at køre 300 km sydpå til Abilene, Texas. Her har SPC udsendt sligt risk for onsdag. Tornadochancerne er ikke så store, men der er gode muligheder for store hagl og flotte skyformationer.

day1otlk_1200

I Whichita Falls spiste vi aftensmad på Chili’s. Ja, jeg ved det godt. Fantasiløst, men jeg bestilte altså buffalo boneless chickenwings nok en gang. Det smager bare så godt.

Små 100 km nord for Abilene så vi lyn på himlen og fik pludselig lyst til at chase lidt. Så vi kørte mod tordenbygen. Det var bestemt ikke noget vildt, men dog en god tordenbyge med en masse flotte lyn, og stemningen skiftede fra lidt småtræt til opstemt.

Vi kæmper som altid med udstyret og har endnu ikke fået streamen op at køre. Derfor har man ikke kunnet følge os på kortet. Men i morgen bør det hele virke, så kig med fra omkring titiden onsdag aften dansk tid.

I morgen formiddag skal vi lige dase lidt ved poolen. Der er varslet rekordvarme med over 40 grader. Puha.

Nå, jeg håber, der kommer masser af gode vejrbilleder, så jeg rigtig kan få brugt mit nye Nikon D800. Det er et fullframe kamera, og de billeder, jeg har taget hidtil, er superlækre i opløsning og skarpe.

Det var dagens ord. Jeg vil hoppe i kanen, så jeg er nogenlunde frisk i morgen.
Hilsen
Kai-Asle

Dagens rute var på 550 km.

[map style=”width: auto; height:500px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/wp-content/uploads/dag4.kml”]

Husk, at Thomas også blogger. I kan læse hans blog på stormchaser.dk

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.