,

Stormchase 2012 – Dag 15

TRANSPORTDAG/GREENSBURG

I dag har vi kørt lidt over 300 km fra Dodge City til Wichita. Undervejs besøgte vi Greensburg, der den 4. maj 2007 blev ramt af en altødelæggende EF5-tornado.

Her fik vi en damn good coffee!

Vi nåede Greensburg en times tid senere. Thomas og jeg chasede i 2007 med Warmsector, og vi så i lysskærene fra de talrige lyn den enorme tornado, der udslettede det meste af byen. Læs mere her.

Vi har lige siden besøgt byen og fulgt med i genopbygningen. Og i dag, fem år senere, begynder det virkelig at lige en by. Jeg var der to gange sidste år, så selvfølgelig var der ikke kommet så meget nyt. Man var dog i gang med at opføre den ny biograf, hvor man kæmper lidt med at rejse midler nok til at færdiggøre byggeriet. Derudover har man rejst en helt ny bygning ved brønden. Og den er kommet op, siden Vagn og jeg var der i september sidste år, så det er gået tjep.

Den ny biograf i Greensburg

Vi gik rundt i en strid søndenvind på omkring 13 m/s i middel med kraftige vindstød, der fik sand og jord til at fyge. Temperaturen lå på 31 grader med en luftfugtighed på 10%, så det var ren føntørrer.

Helt nyt museum omkring brønden

Vi besøgte også glasbutikken, hvor man havde lavet smykker af knust glas fra katastrofen.

Gravsten over de omkomne

Dernæst indtog vi en let frokost, hvorefter vi satte kursen mod Wichita for at være klar til morgendagens setup, hvor der kan forventes superceller, store hagl, kraftig vind og muligvis tornadoer, så følge endelig med på streamen.

Vi er stort set midt i det gule område

Der er 5% tornadorisiko

Hilsen
Kai-Asle

Dagens rute var på 314 km:

[map style=”width: 600px ; height:550px ; margin:20px 20px 20px 20px; border: 1px solid black;” kml=”https://stormhunt.org/gps/dag15.kml”]

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.