, Stormchase 2010 – Dag 16

Dagens chauffør: Kai-Asle
Target area: Texas
Afstand: 960 km
Dagens tema: Transport, chase
Vejr: Småkøligt, laaang køretur, små, beskedne tordenbyger
Menu: Sandwich, donuts, FISK på Chili’s i Abilene, Texas
Dagens rute:

Dagen i dag bød på en ti timer lang nonstop køretur krydret med en smule chase sidst på dagen.
I morges holdt vi et lille møde for at blive enige om, hvad vi skulle gøre. Der var udsendt slight risk for området langt øst for os. Skulle vi køre helt derud og chase og så køre flere tusinde kilometer tilbage til Texas, eller skulle vi droppe det og køre til Texas for at være parat til morgendagens slight risk i det vestlige Texas?
Vi valgte det sidste, da setup’et østpå tydede på bygedannelser sent på dagen, der hurtigt ville blive linære. Det var ikke fristende nok at chase.

Vi satte derfor kursen mod Wichita Falls i det nordlige Texas, hvor der var en meget lille chance for noget vejr.
Undervejs så vi Tiv2 for 117. gang. Det er jo ved at blive en vane. Vi besluttede os for at lave lidt sjov med dem. Thomas skrev med ekstremt store bogstaver på sin laptop “TEXAS??”. Det var så planen at vise den til dem, når vi passerede, som for at spørge dem, om de skulle derned. Desværre lod det til, at Tiv2 fik motorproblemer, og de drejede fra, lige før vi nåede op til dem. Æv.
Da vi nåede ned det sydlige Oklahoma, begyndte bygerne at poppe længere mod syd i Texas. Og nu var der udsendt slight risk for området, så vores beslutning var helt rigtig.

Bygerne var i deres indledende fase, maturing phase, og vi håbede på, at nogle af dem kunne blive severe.
Desværre regnede de sig selv ihjel. Der var ikke shear nok til, at de kunne rotere og skubbe nedbøren væk fra kernen. Derfor endte de med at blive rimelig forkølede og mindede mest af alt om et par danske tordenbyger. No offence!

Kl. 21.30 rullede vi ind på parkeringspladsen foran Chili’s i Abilene, Texas. De af jer, der har læst de foregående års blogge, ved, at byen nærmest er vores andet hjem. Her har vi hvert år overnattet, spist, shoppet og badet. Our second home.

Per blev snydt for en fødselsdagsmiddag, da det blev så sent på dagen. Derfor gav Thomas og jeg middag og øl. Per valgte en lækker salat med rejer, mens Thomas valgte sin foretrukne chicken cesar salad. Jeg valgte min livret: grillet laks med hvidløg, grøntsager og ris. Mums!
Ja. Det var så dagen i dag. Ikke vildt ophidsende. Men i morgen aften mødes vi måske endelig med hele Warmsector-teamet. Og det glæder vi os meget til.

I morgen har vi som sagt slight risk herfra og vestpå. Der er mulighed for en isoleret supercelle med flot struktur og masser af lyn. Vi må se.

Og så er vi altså bare nødt til at prale lidt. Reed Timmer er ellevild med os! Tjek lige hans Twitter: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122436621101700&id=166805519168

Husk at kigge i Videodagbogen. Klik på Video i menulinjen foroven og vælg videodagbog.

Hav det godt.
Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.