, Stormchase 2006 – Dag 4

Torsdag den 18. maj stod vi atter op ved ottetiden og spiste morgenmad. Dernæst kørte vi hen i Wallmart og købte is til køleboksen og sandwich til frokost. Dagens chauffør var Kai-Asle.

Vi kørte fra El Paso ved halvtitiden i godt 28 graders varme. Der var store forventninger til at opleve vores første tordenvejr på turen. Efter at have kørt i nogle timer kom vi til floden Rio Grande. Flere husker sikkert, at det også er navnet på en westernfilm med John Wayne.

rio grande

Her er jeg foreviget i 34 graders varme ved Rio Grande

Vi fortsatte videre nordpå mod Alberqueque, hvor der skulle være mulighed for tordenbyger i dagens løb. Og ganske rigtigt begyndte der at dukke “vattotter” op på himlen. Et godt tegn.

skyer


Vi drejede straks af motorvejen for at tage nogle billeder og snuse til vejret. Da vi steg ud ad bilen, slog en stegende hed ørkenvind os i ansigtet. Jeg fandt fluks min bærbare vind- og temperaturmåler frem: 33,5 grader og 10 m/s. Mod vest så vi optårnende cumulus med virga (faldstriber fra nedbør).

skyer

Efter at have indtaget frokosten i det fri, kørte vi videre nordpå, og så skete det. Vi så vores første lyn, og så et til og et til og et til, og jublen ville ingen ende tage. Vi havde satset rigtigt. En kæmpe naturoplevelse og dernæst tordenvejr. Mere kan vi ikke forlange lige her.

skyer

Her ses et meget karakteristisk prærielandskab.


Efter nok en gang at have kørt 700 km er vi nu nået til Santa Fe. Vi valgte at fortsætte længere nordpå, da vi var i god tid. I morgen skal vi videre til Denver, Colorado, men først skal vi se den gamle bydel i Santa Fe, samt et angiveligt meget smukt udkigspunkt.

Aftenens måltid blev indtaget på Best Tortillas, hvor jeg fik stegt ørred med hvidløg, lime og chili. Pris: 72 dkk.

santa fe

Dagens motel er Days Inn!

Og så er der dømt Ole Lukøje. Vi snakkes!

Hilsen Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.