, Stormchase 2006 – Dag 10

Dagen i dag havde vi aftalt at mødes med drengene fra Mississippi klokken elleve. Fint, så kunne jeg få indhentet noget søvn, men ak! Klokken halv ni stod Jesper og hamrede på min dør. Drengene ville af sted nu, for Brian forventede heftig aktivitet længere sydpå. Så bilen blev pakket i al hast, og så var det ellers af sted. Dagens chauffør var Kai-Asle, stadig med julelys i øjnene fra i går. Vi kørte som sagt mod sydøst og kom gennem Iowa og videre ned i Missouri.

brian
Brian ved at tjekke data på nettet

Undervejs blev der tjekket data, så ofte det kunne lade sig gøre. Det viser sig nemlig, at der i flere af de nordlige delstater er utrolig dårlig mobildækning, og så er det svært at orientere sig. Brian havde da også et kort, der viste, hvor der var god, hæderlig, ringe og slet ingen dækning,

Endnu en ting, vi skal huske til næste gang.

Der skulles dannes byger på bagkanten af det system, der passerede os i går, og det var dem, Brian ville jagte. Endvidere var der udsendt severe thunderstorm warning og tornado watch, og alarmen på vores vejrradio gik da også i gang, så stemningen var høj. Vi var parat til at fortsætte videre mod øst, men det frarådede Brian os på det kraftigste, da det er et farligt område at chase i på grund af kuperet terræn og mange træer. Han hev nok et kort frem, et topografisk kort. Endnu en ting, vi ikke havde skænket en tanke. Nu ved vi også det. Det er ikke lige meget, hvor man vælger at chase. Nordlige Missouri går an, men ikke den sydlige del, da der er mange skove.

Hver gang jeg ser på Jespers ben, får jeg helt lyst til hummer. Derfor smører han dem godt ind i solcreme.

jesper
Jesper smører sine stænger

Efter fem timers venten i solen i går er vi alle blevet noget røde, så i dag passede vi godt på. Temperaturen nåede kun op omkring 31 grader, men alligevel. Drengene kørte godt til, og jeg frygtede hele tiden en gentagelse af episoden i Kansas, men det gik fint.

sommerfugl
Det gør mig ondt, Morten, men det var altså ikke os! (Morten er ivrig sommerfuglejæger).

Vi fortsatte for fulde gardiner mod syd/sydøst. Det så stadig lovende ud. Hele tiden holdt vi ind til siden og tjekkede de seneste data. Og her blev der virkelig brug for vores assistance.

datatjek
Thomas knokler for at assistere Brian the man!

Omkring femtiden nåede vi vores såkaldte “target area”, det vil sige det sted, man mener, der vil dannes uvejr. Men ak o ve! Ligesom vi ankom, begyndte bygerne at falde sammen, i takt med at solen begyndte at gå ned. Så mister bygerne energi og dør ud. Trist. De så ellers meget lovende ud i lang tid, men det er en del af gamet.

himmel
Eftermiddagshimlen med uddøende byger

Vi stod og snakkede og ventede på den sidste lovende byge, men en halv time før bygen passerede os, døde den lige så stille og roligt ud. Øv. Vi havde lige sat næsen op efter noget at runde af med, for nu sker der formentligt ikke mere med vejret, de sidste par dage vi er her. Men sådan er det med vejret. Det er jo også det, der gør det lidt spændende.
Vi udvekslede adresser med drengene og aftalte at chase igen engang. De ville ligge i telt et sted i området, og vi er nu begyndt at trække sydover, så vi kan nå lidt shopping/sightseeing i Oklahoma City, før vi skal aflevere dytten lørdag aften i Dallas, Texas. Vi er tjekket ind på Super 8 i Columbia, Missouri. Måske kan vi nå at ramle ind i et par spredte tordenbyger, men nu må vi se.

Afsked med drengene fra Mississippi.

gang
The gang

Thanks for everything, guys. It’s been a real pleasure and a huge experience meeting you all. And Brian, you the man. Respect! And if any of you are ever in Denmark, call us! Take care and let’s catch that tornado next time!

Det var dagens chase, måske den sidste i denne omgang. Vi fik alligevel tilbagelagt små 800 km i dag, så vi er snart godt møre og trætte af at køre i bil. It’s tough to be a chaser!

PS Jeg glemte at sige, at det faktisk lykkedes mig at finde en pose lakrids i Wallmart i York, Nebraska, i går. Så det kan altså lade sig gøre. Aftenens måltid bestod af chili/cheese burgers med chili fries. Det smagte egentlig okay. Carsten, du ville have elsket at være her. En tier for en hotdog og en stor cola!

PS2 Jesper er på kur og spiser nu kun et stykke pizza, to burgere, samt adskillige poser chips til frokost. Og da han jo også skal have noget sundt, glider der fra tid til anden en juice ned.

PS3 I får også lige et billede af TIV (Tornado Intercept vehicle), der angiveligt skal være blevet til, fordi ejeren ikke kan få lov til at leje bil mere, da han altid afleverer dem i ramponeret tilstand. Det har vi dog ikke kunnet få bekræfet. Bilen skal endvidere have været blevet anbragt under tornadoer. Discovery og Imax var i øvrigt med for at optage en dokumentarfilm, der kommer senere.

tiv

På siden af TIV sidder der påklistret, hvor mange tornadoer, den har været i, og hvor mange man har filmet.

Hilsen Kai-Asle

Related Images:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.